Lando Norris: McLaren dichtbij races winnen

door Patrick Wuite
Lando Norris McLaren-bolide

Lando Norris denkt dat McLaren bijna in de positie is om wedstrijden te gaan winnen en verwacht dat het mogelijk is in 2024. Maar vechten voor een kampioenschap zit er nog niet in, stelt de Britse coureur. "Dat is nog een brug te ver."

McLaren begon desastreus aan 2023, maar door updates was het team uit Woking vanaf Oostenrijk bijzonder competitief. Lando Norris en Oscar Piastri hadden meerdere malen de kans om voor poles en podiums te vechten en daar slaagden ze zeker in, met zeven podiumplaatsen voor Norris en twee podiumplaatsen voor Piastri. Maar een zege was net buiten bereik, al was Norris wel een paar keer dichtbij. Zo lag hij lange tijd aan de leiding in Austin, maar moest hij uiteindelijk toch buigen voor Max Verstappen. En in Singapore werd hij opnieuw tweede op slechts acht tienden van de winnaar Carlos Sainz.

Voor 2024 is het doel simpel: races winnen. Norris denkt dat het mogelijk is. "We waren een paar keer dichtbij vorig jaar en er waren ook races waarin het gat naar Red Bull niet extreem groot was, in de wetenschap dat de RB19 misschien wel de beste auto ooit was in de Formule 1. Sinds ik bij dit team zit, zijn we nog niet zo dichtbij een overwinning geweest. Of we een race kunnen winnen in 2024? Dan zeg ik 'ja'. Maar vechten voor een kampioenschap? Dat is nog een brug te ver", besluit Norris in gesprek met RaceFans.

Lando Norris op podium GP Amerika

Foto: McLaren Racing Media

Lees ook: Rob Kamphues en Rob van Someren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Andretti komt met nieuw inhoudelijk statement na afwijzing

Lees ook: Haas F1 onthult zijn nieuwe bolide VF-24

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden