Lando Norris: Oplossing problemen kan maanden duren

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Voor McLaren is het nieuwe seizoen teleurstellend begonnen. Het team uit Woking leek gedurende de Grand Prix van Bahrein terug bij af en waren ze opmerkelijk te vinden in de achterhoede van de grid. Lando Norris zegt volgens Motorsportweek.com dat het team nog een lange weg te gaan heeft voor ze echt weer mee kunnen doen voor het podium. 

De tegenslagen begonnen tijdens de wintertest in Bahrein. Daniel Ricciardo raakte besmet met het coronavirus en kon alle drie de testdagen niet instappen en was het Norris die de honneurs mocht waarnemen. Daarnaast verloor McLaren veel waardevolle en belangrijke tijd door problemen met de auto.

Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein werden de problemen pas echt duidelijk. Ricciardo, die net hersteld was van COVID-19, ging niet door naar Q2 en startte achterin het veld. Norris behaalde een teleurstellende P13. Uiteindelijk resulteerde de race in een veertiende en vijftiende plek door de late uitvalbeurten van Max Verstappen en Sergio Pérez.

Lando Norris McLaren 2022 3
Foto: McLaren Media Centre

Opnieuw beginnen

“We zijn ver, ver weg. Niet een beetje, maar echt ver weg. We moeten opnieuw beginnen, dingen uitzoeken en oplossingen vinden”, zegt Norris. De Brit verwacht niet dat de problemen snel opgelost zullen zijn en gaat ervan uit dat het nog wel maanden kan duren voordat McLaren weer volledig terug is op het gewenste niveau.

“We hebben veel minder downforce, de wegligging is erg slecht, het is een lastige auto en het zijn lastige banden om te optimaliseren”, voegt Norris eraan toe. Het klinkt simpel, maar is lastig om met een oplossing te komen laat de jonge coureur weten.

Lees ook: FIA past nieuwe maatregelen toe op rijgedrag coureurs

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: F1 aan Tafel: Valse start van Verstappen

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen