Latifi: "Moeilijk weekend met paar fouten van mijn kant"

Nicholas Latifi vrijdag op de baan Spanje 2022

Nicholas Latifi is wederom op plaats twintig geëindigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Latifi vertelt na afloop van de kwalificatie dat het hele weekend al moeilijk verloopt. Daarnaast maakte hij zelf twee fouten in zijn laatste snelle ronde waardoor hij te ver van de snelste tijd afzat om Q2 in te komen.

"Ik denk dat deze baan laat zien hoeveel we nog missen in de auto", zegt de Canadees tegen F1.com. Hij zegt dat de meeste teams naar Spanje komen met veel neerwaartse druk op de auto die de Williams-auto duidelijk nog mist. Dat is voornamelijk te zien in de GPS-data van alle auto's op de baan volgens hem. Het team mist dan vooral hoge snelheid in de auto en dat slaat alleen maar op die neerwaartse druk. "Nogmaals, qua auto kunnen we zeker nog dingen verbeteren maar ik heb zelf ook fouten gemaakt. Het was gewoon moelijk om een goede ronde eruit te persen", zegt de Williams-coureur. 

Goede bandenstrategie

Het enige voordeel wat Williams uit de auto zou kunnen halen in de race is op de banden. Latifi zegt dat er een hoge bandenslijtage is bij alle teams wat iedereen wat langzamer maakt. Dat wordt volgens hem wel interessant in de race. Vooral om te kijken hoe anders het gaat zijn op de nieuwe 18 inch banden. "We blijven gewoon optimistisch en we proberen voordeel te halen uit de hogere bandenslijtage", aldus Latifi. 

Lees ook: Carlos Sainz: Het was geen ideale kwalificatie

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen