Leclerc en Binotto: Geen frictie tussen ons

door Patrick Wuite
Leclerc ENG

Charles Leclerc en Mattia Binotto ontkennen dat er spanning is tussen de teambaas en de coureur, nadat Ferrari op strategisch vlak blunderde, wat Leclerc uiteindelijk de overwinning kostte in Groot-Brittannië. 

Leclerc was op weg naar zijn derde overwinning van het seizoen, totdat de Safety Car naar buiten kwam. Ferrari riep Carlos Sainz naar binnen, maar Charles Leclerc moest buiten blijven op gebruikte harde banden, terwijl iedereen achter hem nieuwe softs haalde. De Monegask had bij de herstart geen schijn van kans tegen zijn teamgenoot Carlos Sainz. Tot overmaat van ramp werd hij ook nog ingehaald door Sergio Pérez en Lewis Hamilton en kwam Leclerc als vierde over de meet. Na de race zocht Binotto Leclerc in parc fermé op en dat zag er niet heel erg gezellig uit.

Maar Binotto en Leclerc ontkennen dat er spanning is. "Hij wilde me opvrolijken", vertelt Leclerc. "Ik vertelde hem dat ik zijn teleurstelling begrijp. Nu vrolijk zijn is lastig, maar blijf positief en kalm", aldus Binotto. 

BInotto Leclerc

Veel tijd verloren

Leclerc heeft het gevoel dat hij veel tijd heeft verloren in de race, toen hij vast zat achter zijn stalgenoot. "Maar ik wil niet de hele tijd over mijn teleurstellende race praten. Sainz heeft voor het eerst een Formule 1-race gewonnen en dat is zeer speciaal. Maar ik kan mijn teleurstelling niet verbergen", aldus Leclerc.

Lees ook: Michael Bleekemolen en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Zhou en Albon goed weggekomen na heftige crashes

Lees ook: Max Verstappen: Stukje carbon zorgde voor flinke schade

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden