Max Verstappen: Stukje carbon zorgde voor flinke schade

Max Verstappen - Melbourne Race

Max Verstappen leek de overwinning binnen handbereik te hebben, maar een stukje carbon zorgde ervoor dat dat feest niet door kon gaan. Verstappen heeft verder voor damage control gezorgd door op P7 te finishen. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Door de hoog aantal crashes en opstootjes op de baan lagen er veel carbonresten op en rond de baan. Dit zorgde dan ook voor flinke schade bij Max Verstappen, die de rest van de race met een kapotte auto heeft gereden en de schade wist te limiteren. 

Carbonresten op de baan

De start leek perfect te gaan voor Verstappen, die gemakkelijk langs Carlos Sainz kwam. De tweede start ging minder goed en hij moest genoegen nemen met P2. Door de fout van Sainz kon hij weer even profiteren, totdat een stukje carbon roet in het eten gooide. "De eerste twee rondes waren erg goed. We hadden een goede pace en ik zat echt in Carlos. Toen hij die fout maakte kon ik naar de leiding. Maar een aantal bochten later lag er een stukje carbon op de baan in bocht 5", aldus Verstappen. Die volgens hem niet meer om het carbon heen kon en dus schade reed. "Toen ik realiseerde dat het daar lag kon ik er niet meer omheen. Het kwam in de vloer terecht en het heeft de hele linkerkant van de vloer kapot gemaakt. Dus vanaf dat moment verloor ik heel veel tijd en de auto was onbestuurbaar."

Safety car heeft geholpen

Volgens Verstappen heeft de safety car hem geholpen bij het winnen van plekken. Voor Verstappen was dit het hoogst haalbare en heeft hij aan damage control gedaan. "Ik heb mijn best gedaan en door de safety car stegen we een paar plekken. Vandaag hebben we echt aan damage control gedaan", vertelt de Nederlander. Hij heeft het maximale uit zijn kapotte bolide weten te halen. "Ik heb geprobeerd wat ik kon vandaag. Het is natuurlijk niet wat ik wilde maar soms heb je van die races die ongelukkig worden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Lees ook: Olav Mol na Silverstone: Belangrijkste was weglopen Zhou

Lees ook: Esteban Ocon: Uitgevallen door brandstofpomp problemen

Lees ook: Charles Leclerc had overwinning binnen handbereik

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen