Esteban Ocon: Uitgevallen door brandstofpomp problemen

Ocon Bahrein testdag 2 bahrein foto door James Moy Photography XPB Images

Esteban Ocon is uitgevallen door problemen met de brandstofpomp. Hierdoor heeft hij de race niet uit kunnen rijden. Voor de problemen met de brandstofpomp verliep de race goed voor Ocon en had er een zesde of zevende plek ingezeten. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het leek een dubbele punten finish te worden voor Alpine, maar een probleem met de brandstofpomp voor Esteban Ocon gooide roet in het eten. De Fransman leek, na wat problemen in de eerste ronde, goed op weg te zijn naar een punten finish. Maar na de uitvalbeurt is het enige wat positief voor hem is dat de coureurs van de crash oké zijn. 

Problemen in de eerste ronde

De start leek voor Ocon geen probleem totdat Alexander Albon hem spinnend raakte. Hieroor ging zijn rechter voorband kapot, maar die konden ze repareren tijdens de rode vlag. "Ik had een goede start. Ik ging om Yuki [Tsunoda] heen en ik probeerde daarna alles te ontwijken. Helaas kwam Alex [Albon] spinnend voorbij en raakte mijn wiel. Door de rode vlag wisten we net aan op tijd de auto te repareren. De mechanics hebben fantastisch werk geleverd door hem op tijd te repareren", aldus Ocon. 

Kapotte brandstofpomp

De tweede start ging beter voor Ocon, daar maakte hij een aantal plaatsen goed. Het is geen goed weekend voor de Fransman, die tijdens de kwalificatie al problemen had met zijn batterij. "Tijdens de tweede start hadden we echt een vliegende start. Ik maakte vijf plekken goed. We hadden een goede race en we zouden zesde of zevende worden. Maar helaas hadden we een brandstofpomp probleem. Gisteren problemen tijdens de kwalificatie met de batterij en vandaag met de brandstofpomp", vertelt de coureur van Alpine. Voor het team wordt het onderzoeken waar het probleem ligt, maar Ocon heeft bij Fernando Alonso kunnen spieken wat het potentie van de auto is. "We moeten dus een aantal dingen onderzoeken en dan sterker terugkomen. Veel snelle coureurs hadden een DNF waaronder George [Russell], we moeten het dus bekijken maar de pace is bemoedigend."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Lees ook: Fernando Alonso: Ik zat dicht bij een podiumplek

Lees ook: Charles Leclerc had overwinning binnen handbereik

Lees ook: Dubbele punten voor Haas op Silverstone

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen