Dubbele punten voor Haas op Silverstone

kevin magnussen silverstone

Haas verlaat Groot-Brittannië met dubbele punten. Kevin Magnussen is op de tiende plaats geëindigd. Mick Schumacher haalt met zijn achtste plek zijn eerste punten van dit seizoen binnen. Nadat beide auto's in Q1 werden uitgeschakeld, lijkt dit verrassend resultaat.

Schumacher is zeker blij met zijn punten, maar geeft ook aan dat hij Max Verstappen nog had kunnen inhalen: "Zeker iets waar we naar moeten kijken, want hij heeft me er twee keer afgeduwd. Dus misschien hadden er meer punten ingezeten. Maar ik denk dat we overall erg blij kunnen zijn. We zijn teruggekomen van P19."

De Duitse coureur staat ook stil bij de bijzondere prestatie van het team; een dubbele puntenfinish. "Het is geweldig voor het team. We hebben dubbele punten, dus dat helpt in het constructeurskampioenschap", zo laat hij weten aan F1.com.

Eigen initiatief

Naar eigen zeggen heeft Magnussen het maximale uit zijn race gehaald. "Ik denk niet dat we op meer hadden kunnen hopen. De eerste stint had ik geen goede pace. Later werd mijn pace een stuk beter. Ik heb een aantal posities verloren in de eerste stint, dat was jammer." Hij vertelt ook dat hij een bijzondere keuze heeft gemaakt tijdens de safety car, tegen advies van zijn team in. "Met de safety car werden we geadviseerd allebei de pits in te gaan. Ik heb besloten om buiten te blijven. Ik weet niet of dat goed of fout was. Als het fout was, is het in ieder geval mijn beslissing geweest", aldus Magnussen. 

Ook de Deen is uitermate blij met de prestatie van het team dit weekend: "Twee auto's in de punten, daar kunnen we super blij mee zijn." 

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik had nul pace

Lees ook: Aston Martin kent goed herstel na matige kwalificatie

Lees ook: Nicholas Latifi: Vanaf de eerste ronde waren we aan het vechten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden