Nicholas Latifi: Vanaf de eerste ronde waren we aan het vechten

Latifi

Nicholas Latifi begon zijn race in de punten, maar door het snelheidsverschil met de Top 10 wist hij het niet vast te houden. Hij is uiteindelijk twaalfde geworden. Volgens Latifi was het vanaf de eerste ronde al een gevecht voor de Williams-coureur. Dit laat hij weten tegenover F1.com

Het was een chaotische race, zo ook voor Nicholas Latifi, die in de punten mocht starten. Na de heftige crash mocht hij zelfs vanaf P8 starten, maar door de snellere auto's om hem heen wist hij net niet in de punten te eindigen. 

Gevecht

Dat de pace van de Williams niet in orde is, is al langer bekend. Ook op Silverstone was dat. Hierdoor werd in de punten starten een heel gevecht voor Latifi, die door de DRS mee wist te komen met de voorhoede. "Het was vanaf de eerste ronde een echt gevecht. Op het begin was ik eigenlijk best verrast dat ik bij kon blijven met de auto’s voor me. Maar in de realiteit heeft de DRS ons echt gered. Achter me waren veel snellere auto’s die ik zonder DRS niet achter me wist te houden", aldus Latifi. Ondanks dat was hij wel blij dat hij echt kon racen met de rest. Toch verdween dat na de pitstop door de slechte pace van zijn Williams. "Het was de eerste keer dat ik echt kon racen en dat is positief. Na de pitstop veranderde dat wel en verspreidde het veld zich meer. Toen gingen we weer terug naar de natuurlijke pace van onze auto en die is niet snel genoeg."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Frustratie

Op een gegeven moment nam frustratie het over van de blijdschap. Latifi had te weinig brandstof en moest besparend gaan rijden. Iets wat je liever niet doet op Silverstone. "We hadden ook niet genoeg brandstof, dus ik moest daar besparend mee om gaan. Iets wat je niet wil hier op Silverstone. Ik gaf het alles maar we hadden gewoon de pace niet", vertelt de Canadese coureur. Latifi vond het zelfs beschamend dat ze een puntenfinish niet vast konden houden. "Het is best beschamend. Je hebt ergens de hoop dat in het midden van de race je jezelf overeind weet te houden, je rijdt zelfs in de punten. Maar de auto heeft niet genoeg downforce om dat vol te houden. Zelfs niet tegenover Kevin [Magnussen] op oudere banden", aldus Latifi die de race positief, maar gefrustreerd afsluit. "Ik was gefrustreed op het einde, maar overall was het een positief weekend. We hebben gevochten in de sessies waar het ertoe deed en dat is positief. Maar ik kan het niet helpen dat ik de race gefrustreerd eindig."

Lees ook: Carlos Sainz na eerste overwinning: Het is geweldig

Lees ook: Sergio Pérez: We zijn geweldig teruggekomen

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik heb alles gegeven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden