Sergio Pérez: We zijn geweldig teruggekomen

Sergio Perez / Red Bull Racing / pole position / Djedda

Sergio Pérez is na een zinderend slot van de Grand Prix van Groot-Brittannië als tweede over de finish gekomen. Na een fantastisch gevecht om de tweede plek tussen Sergio Pérez, Charles Leclerc en Lewis Hamilton komt Perez als winnaar uit de strijd.

De Mexicaan die de race als vierde aanving, kende een moeilijke start. Na een incident aan het begin van de race met Lewis Hamilton moest Checo naar binnen om zijn voorvleugel te vervangen en de kansen op een podium leken daarmee verkeken voor Pérez.

Startincident

Tijdens de eerste start van de Grand Prix van Groot-Brittannië kwam de nummer twee in het wereldkampioenschap niet goed van zijn plek af. Hij zakte terug tot de zevende positie, maar door de rode vlag in de eerste ronde kreeg Pérez een herkansing. Het hele veld begon de race opnieuw op de startposities van de kwalificatie. Bij de herstart van de race kende de teamgenoot van Max Verstappen opnieuw geen goed begin: "Ik had gewoon geen ruimte omdat ik zat gewoon ingesloten. Verstappen zat aan de buitenkant en Leclerc aan de binnenkant, daardoor werd ik geraakt en liep ik schade op."

 

Inhaalrace

Door de vleugelschade moest Pérez in de derde ronde naar binnen en reed hij achteraan. Hij reed op de mediums en koos daarmee noodgedwongen voor een twee-stopper. Het podium bleek lastig voor Pérez, tot in de negenendertigste ronde Esteban Ocon stilviel. Pérez ging tijdens de safetycar naar binnen en belandde daarna achter Hamilton en Leclerc, een mooi gevecht om de tweede plek volgde: "We pakten onze kans, na een geweldig gevecht met Leclerc en Hamilton wisten we ons uiteindelijk goed te herstellen van de lastige start van de race", verklaart de drievoudig Grand Prix winnaar direct na de race tegenover Jenson Button. Door de tweede plek loopt Pérez twaalf punten in op kampioenschapsleider Max Verstappen.

Lees ook: Logan Sargeant wint voor het eerst F2 Feature race

Lees ook: Leclerc wint spannende F3 Hoofdrace

Lees ook: Carlos Sainz na eerste overwinning: Het is geweldig

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden