Leclerc wint spannende F3 Hoofdrace

door Coert Gillissen
01-Arthur-Leclerc-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited

De Formule 3-hoofdrace is gewonnen door Arthur Leclerc. In een spannende wedstrijd wist de Monegask vier concurrenten vlak achter zich te houden, waardoor hij zijn eerste race van het seizoen won. 

Rookie Zak O'Sullivan startte de race vanaf pole position, met Leclerc achter zich. De top drie kwam in eerste instantie goed weg, maar de als derde gestarte Zane Maloney werd halverwege de ronde van de baan getikt door Oliver Bearman. Maloney kon zijn weg vervolgen, maar dat gold niet Colapinto die van de baan raakte in Copse. Leclerc passeerde aan het eind van de eerste ronde O'Sullivan, maar precies in zijn actie kwam de Safety Car de baan op. 

Herkansing voor Leclerc

Leclerc kreeg onder de Safety Car de opdracht om O'Sullivan weer voorbij te laten. Het team van de Ferrari-junior was er niet gerust op dat de inhaalactie gedaan was voordat de Safety Car op de baan kwam. De restart aan het einde van ronde drie leverde een gevecht op tussen O'Sullivan, Leclerc en MP-Motorsport coureur Caio Collet. Opnieuw wist Leclerc O'Sullivan te passeren en ditmaal hield hij die positie vast. Iets later parkeerde Roman Stanek, tweede in het kampioenschap, zijn wagen in de pits met schade na contact met Grégoire Saucy. Een ronde later reed Bernd Mayländer opnieuw de baan op, nadat Van Amersfoort Racing-coureur Villagomez gecrashed was in Copse. Deze Safety Car creëerde een spannende eindsprint. 

Oliver Bearman F3-
Oliver Bearman in actie in Bahrein

Top 5 vecht voor overwinning

Met zeven ronden te gaan kwam de Safety Car weer binnen. Hoewel er flinke gevechten plaatsvonden in het veld, bleef de top 5 onveranderd. Tot de een-na-laatste ronde, toen Bearman knap Collet passeerde voor de laatste podiumplek. In de laatste ronde waagde Bearman zelfs nog een alles-of-niets actie bij O'Sullivan, dat hem bijna nog P2 opleverde. Op de finishlijn kwam hij slechts 0.051 seconde tekort. Leclerc won zijn derde race in zijn F3-carrière, rookie O'Sullivan pakte zijn eerste podium en Bearman maakte het podium compleet in Silverstone. Kampioenschapsleider Victor Martins finishte als zevende, na als elfde te zijn gestart. Maar vooral Isack Hadjar deed goede zaken: De rookie reed van P9 naar de vijfde plek en neemt mede dankzij het uitvallen van Stanek de tweede positie in het kampioenschap over.

 

De top tien van de F3 Hoofdrace in Silverstone:

1) Arthur Leclerc
2) Zak O'Sullivan, +0.9
3) Oliver Bearman, +0.9
4) Caio Collet, +1,2
5) Isack Hadjar, +1.6
6) Jak Crawford, +2.3
7) Victor Martins, +4.0
8) Jonny Edgar, +4.6
9) David Vidales, +5.8
10) Reece Ushijima, +6.6

Lees ook: Hero or Zero: GP Groot-Brittannië VT3 & Kwalificatie

Lees ook: Sergio Pérez niet al te blij met P4

Lees ook: Mercedes: "Had meer in kwalificatie gezeten"

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden