Mercedes: Had meer in de kwalificatie gezeten

Lewis Hamilton Mercedes Imola zaterdag sprint

De kwalificatie voor de Grand Prix op Silverstone van zondag verliep niet naar wens voor Mercedes. Lewis Hamilton en George Russell hebben beide het gevoel dat er meer in had gezeten.

"Het voelde fantastisch om voor de voorste rijen weer te vechten", sprak Lewis Hamilton in gesprek met F1.com. "De snelheid had ik om met Ferrari en Red Bull te vechten. Het team vroeg me om de één na laatste ronde wat rustiger aan te doen, maar in de laatste regende het weer harder. Daarom was ik langzamer."

Russell: Verloor steeds meer vertrouwen

George Russell was ook in Q1 en Q2 in de top te vinden, maar moest het met een achtste plek doen. "Ik verloor ronde na ronde het vertrouwen in de wagen. De laatste ronde voelde het goed, maar ik maakte een foutje. Het had niet zo mogen zijn vandaag. Het was een vervelende en frustrerende sessie, we verdienden meer."

Stap gemaakt

Beide coureurs zien wel dat het team van Mercedes weer mee doet. "We hebben echt een stap gemaakt, met name in de middelsnelle en snelle bochten. De langzame zitten we nog niet dichtbij. In snelle bochten zijn we goed. Hier zijn er veel dus we zijn dichterbij. We zijn nog niet helemaal daar maar wel dichterbij", aldus Hamilton.

Russell heeft wat minder vertrouwen in een goed resultaat door de matige kwalificatie. "We konden als we verder naar voren stonden er echt een interessante strijd van maken. In droge omstandigheden zijn we goed. Als ik een goede start maak kan er veel gebeuren."

Lees ook: Daniel Ricciardo: Het kan morgen alleen maar beter

Lees ook: Mick Schumacher: Probleem met sturen kostte ons Q2

Lees ook: Valtteri Bottas: Het ging steeds slechter

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden