Hero or Zero: Grand Prix van Groot-Brittannië VT3 & kwalificatie

latifi williams melbourne

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering VT3 en kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, met onder andere Latifi in Q3, eerste pole voor Sainz en een spinnende Verstappen. 

Hero

Nicholas Latifi

Tijdens de derde vrije training was hij nog negentiende, maar de kwalificatie ging stukken beter. Hij wist zelfs voor het eerst Q3 te bereiken en te start de race voor zijn teamgenoot Alexander Albon. Dat laatste is wel een prestatie aangezien Albon de grote updates aan zijn bolide heeft en Latifi niet. Het gaat waarschijnlijk een lastige race worden, maar laten we hopen dat hij de eerste punten van zijn seizoen gaat pakken. 

De weersomstandigheden

Niets is lekkerder dan een onvoorspelbaar raceweekend en dat is het tot nu toe ook gebleken. Door de wisselvallende weersomstandigheden was de data van de vrije trainingen niet tot nauwelijks bruikbaar en had iedereen het lastig. Tijdens de kwalificatie zorgde dit dan ook voor verrassingen zoals de pole van Carlos Sainz en de eerste Q3 van Nicholas Latifi. Als het aan mij ligt hebben we vaker deze kalender zulke weekenden, want dat was tijdens Canada ook genieten. 

Carlos Sainz

Hij was tijdens de derde vrije training maar zesde, maar wist prima de underdog te spelen tijdens de kwalificatie. Met die rol pakte hij zijn eerste pole position ooit en dat tijdens zijn 150ste raceweekend. Doordat hij de zuiverste ronde wist neer te zetten en kon profiteren van fouten van Max Verstappen en Charles Leclerc leek hij gemakkelijk pole te pakken. Het gaat niet makkelijk voor hem worden met twee hongerige leeuwen achter hem, maar wat gun ik hem zijn eerste overwinning. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

Zero

Red Bull

Het weekend loopt voor Red Bull nog niet zoals ze willen. Waar Max Verstappen de juiste set-up heeft gevonden is dat voor Sergio Pérez een onmogelijke opgave. Tijdens de kwalificatie lijkt hij het lastig te hebben met zo'n beetje alles. Maar ook de kwalificatie gaat voor Verstappen niet goed. Waar hij in VT3 met gemak los van de resterende negentien coureurs stond, had hij tijdens de kwalificatie concurrentie. In Q3 moest het gebeuren, maar door een mega spin en weinig grip greep Verstappen net naast pole position. Morgen wordt dus een belangrijke dag voor het team. 

Alexander Albon

Van Alexander Albon zal je toch veel verwachten met al die updates aan zijn auto, maar hij laat het niet zien. Tijdens de vrije training was hij al teleurstellend met P14, maar in de kwalificatie al helemaal. Hij wist niet verder te komen dan P16, terwijl zijn teamgenoot, Nicholas Latifi, zonder updates gemakkelijk P10 en Q3 wist te halen. Hij moet dan ook heel wat goed maken met het team. Maar of hij in de punten komt valt nog maar te zien. 

Valtteri Bottas

Het lukt Valtteri Bottas al een paar raceweekenden lang niet om voor zijn rookie teamgenoot, Guanyu Zhou te staan. Waar Zhou het erg goed lijkt te doen in het nat krijgt Bottas het maar niet onder de knie. Terwijl hij heel goed aan het seizoen begon met regelmatig punten. Nu lijkt dat een hele opgave. Ik ben benieuwd wat hij op Silverstone kan betekenen en of hij daar punten weet te scoren. Nu wordt hij namelijk keihard ingemaakt door een rookie en dat staat niet goed op je CV. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Lees ook: Sergio Pérez niet al te blij met P4

Lees ook: Guanyu Zhou zeer tevreden na weer een startplaats in top tien

Lees ook: Dubbele gevoelens bij Williams na kwalificatie Britse GP

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden