Dubbele gevoelens bij Williams na kwalificatie Britse GP

Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing FW44. British Grand Prix, Friday 1st July 2022. Silverstone, England.

Na de kwalificatie zaterdag op het circuit van Silverstone voor de Grand Prix van Groot-Brittannië is Williams met een dubbel gevoel geëindigd. Alexander Albon kwam niet Q1 uit, terwijl Nicholas Latifi de show stal door Q3 te halen. Beide coureurs verschenen voor de microfoon van F1.com om hun verhaal te doen.

Alexander Albon zag een goede kwalificatie in rook op gaan na een cool-down ronde. "We gingen voor een afkoelrondje in de voorlaatste ronde. Daardoor verloren we veel grip. We waren de hele tijd in de top 10 qua rondetijden. We hadden achteraf die afkoelronde niet nodig."

Lyrische Latifi

Nicholas Latifi is erg tevreden na zijn kwalificatie. "Het voelde vanaf het begin al goed. Het behalen van Q2 was al mooi en dat we daarna nog Q3 haalden was al helemaal meer dan waar we voor durfden te hopen. Vanaf het moment dat ik de pitbox uitreed voelde alles goed. De rondetijd was ook goed."

In Q3 ging het niet helemaal goed. "Het is frustrerend hoe ik dan in de derde kwalificatie van de baan af schoot. We moeten wel realistisch zijn dat verder naar voren niet heel erg te verwachten was, want ik was al verder dan waar we normaal zijn. Ik ben overall tevreden, mede dankzij onze positie op de weg hebben we zo goed gepresteerd."

Verwachtingen zondag

Albon ziet kansen voor zondag, zeker met de geüpdate Williams waarmee de Britse Thai van start gaat. "De nieuwe Williams is goed. Dus we kunnen naar voren kijken. Ik zie het optimistisch in." 

Latifi daarentegen is realistisch. "Het is niet te verwachten dat we zomaar verder naar voren gaan, zeker niet met de droge verwachtingen van morgen. Achter ons starten wagens die normaal gesproken sneller zijn, maar je weet het nooit. We zullen het wel zien morgen."

Lees ook: Mick Schumacher: Probleem met sturen kostte ons Q2

Lees ook: Carlos Sainz: pole position kwam als een verrassing

Lees ook: Max Verstappen: Q3 was een loterij

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden