Sergio Pérez niet al te blij met P4

horner en perez silverstone

Sergio Pérez lijkt na afloop van de kwalificatie niet al te blij met zijn resultaat. Zijn prestaties op de zaterdag lijken echter wel beduidend beter dan een dag eerder. De Mexicaan verwacht wel dat er tijdens de race nog veel kan gebeuren. 

Op de vrijdag in Groot-Brittannië heeft Pérez niet bepaald een goede basis gelegd. Tijdens de eerste vrije training heeft hij geen tijd gezet, wat op zich geen verrassing is. Het merendeel van de grid heeft geen tijd gezet, door de slechte weersomstandigheden. Dit zorgde voor extra drukte op de baan tijdens VT2. Hier heeft Pérez genoegen moeten nemen met een zevende plaats.

De training op zaterdag was met een tweede plek en een dubbele koppositie voor Red Bull dan weer erg positief. Maar door de verschillende omstandigheden, heeft dit weinig invloed gehad op de uitkomst van de kwalificatie. Verstappen noemde de kwalificatie al een loterij, met name door het slechte weer. 

Middenmoot

Pérez vindt zelf dat hij geen goed, maar ook geen heel slecht resultaat heeft behaald. Hij is vooral bezig met de race op zondag. Daarvoor lijkt de vierde plek een prima startplek, omdat er nog veel kan gebeuren. "Het was niet ideaal, maar aan de andere kant was het ook niet heel teleurstellend. Tegen het einde had ik Zhou voor me, dus mijn laatste twee ronden waren niet ideaal. Misschien zat er meer in, maar het is nog steeds P4. Ik denk dat we vanaf daar kunnen strijden", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Lees ook: Guanyu Zhou zeer tevreden na weer een startplaats in top tien

Lees ook: Mercedes: Had meer in de kwalificatie gezeten

Lees ook: Jack Doohan wint natte F2 Sprintrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden