Logan Sargeant wint voor het eerst F2 Feature race

Logan Sargeant / Charouz Racing System / Formule 3 / Sotsji / Rusland / 2021

Logan Sargeant wint zijn eerste Formule 2 Feature race voor het team van Carlin Racing. Hij wist gemakkelijk naar de overwinning te rijden. Het podium wordt compleet gemaakt door Théo Pourchaire en teamgenoot Liam Lawson. 

Het is een goede dag voor het team van Carlin racing, die met beide coureurs op het podium is geëindigd. Logan Sargeant, onderdeel van de Williams driver academy, wint voor het eerst een Formule 2 Feature race en teamgenoot Liam Lawson wordt derde. De start van de race verliep hectisch, maar na de safety car was het een rustige race. 

Start van de race

Na nog geen ronde te hebben geracet vindt het eerste en enige grote incident op de baan plaats. Roy Nissany komt naast de baan, zodra hij weer terug de baan op komt tikt hij Dennis Hauger aan die op het gras komt. Hij verliest zijn remmen, vliegt over de curb en raakt Nissany op zijn auto. Beide coureurs eindigen in het grind en stappen goed de auto uit. Voor dit incident komt de safety car op de baan, die er 5 rondes blijft. Sargeant, die op dat moment aan de leiding ligt, weet tijdens de safety car restart een gaatje te trekken. 

Pitstops

De pitstops spelen op dit circuit een belangrijke rol. Zo moesten de coureurs die op de softs waren gestart vanaf ronde 10 al naar binnen. Dat ging niet bij iedereen goed. Zo waren een aantal coureurs die onderzocht worden na de race vanwege onjuiste pitstops en Ayumu Iwasa wilde zelfs wegrijden zonder linker achterband. Ook bij Richard Verschoor is de pitstop niet goed. Voordat hij naar binnen kwam lag hij elfde, maar door verkeerde timing zakte hij terug tot P17. Uiteindelijk heeft hij de race kunnen eindigen als veertiende. 

Spannend slot

Nadat de Top 6, die op de harde band gestart waren, naar binnen waren gekomen lag Sargeant weer aan de leiding. Hij moest de laatste 5 rondes nog oppassen voor Pourchaire die binnen de DRS-zone was gekomen. Het lukte Sargeant om Pourchaire van zich af te houden, dus moest hij het doen met de tweede plek. Ook Lawson kreeg het nog lastig met Frederik Vesti achter zich. Hier gebeurde hetzelfde als bij Sargeant en Pourchaire. Uiteindelijk werd Vesti zelfs nog ingehaald door Felipe Drugovich. 

Lees ook: Leclerc wint spannende F3 Hoofdrace

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Groot-Brittannië VT3 & kwalificatie

Lees ook: Sergio Pérez niet al te blij met P4

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden