Carlos Sainz na eerste overwinning: Het is geweldig

carlos sainz winnaar silverstone

Carlos Sainz heeft zijn eerste Formule 1-overwinning binnengehaald op Silverstone Circuit. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië is hij als eerste over de finish gekomen, gevolgd door Sergio Pérez en Lewis Hamilton. 

Sainz startte de race vanaf pole position, maar heeft deze positie lang niet de hele race kunnen verdedigen. Pas in de laatste fase van de race heeft hij deze plek teruggepakt van zijn teamgenoot, die genoegen moet nemen met de vierde plaats. Met nog ruim tien ronden te gaan werd Charles Leclerc ingehaald door meerdere coureurs die op nieuwe softs reden. Hij heeft hierdoor zelfs het podium niet kunnen behouden.

Mooie prestatie

De Spanjaard is meer dan blij met zijn eerste overwinning in de Formule 1. "Het is geweldig. Eerste overwinning, 150 races verder met Ferrari in Silverstone. Meer kan ik niet vragen", zo laat hij direct na de race weten tegenover Jenson Button. "Het is een speciale dag, een dag die ik nooit zal vergeten. Ik wil iedereen bedanken voor de support", vertelt hij.  

Gevecht met Verstappen

Sainz geeft aan dat hij vooral moeite had met het begin van de race. Door het pushen van Max Verstappen, heeft hij veel moeten vragen van zijn banden: "Het was niet makkelijk. Ik had moeite met de balans, al helemaal gedurende de eerste stint met de medium band. Door Max moesten we op high-speed racen. Maar ik had er nog steeds vertrouwen in dat het zou lukken." Vanaf het moment dat de safety car op de baan kwam na het stilvallen van Ocon, had Sainz weer vertrouwen in een mogelijke overwinning: "Ik was heel zenuwachtig tijdens de herstart, wetend dat dit mijn kans was. We deden het, en hebben gewonnen." 

Lees ook: Sainz wint spektakelstuk op Silverstone

Lees ook: Logan Sargeant wint voor het eerst F2 Feature race

Lees ook: Leclerc wint spannende F3 Hoofdrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden