Lewis Hamilton: Ik heb alles gegeven

Lewis Hamilton Spanish Grand Prix

Lewis Hamilton heeft alles gegeven voor de overwinning, maar moest het afleggen tegen de snelheid van de Ferrari en Red Bull. Hij weet tijdens zijn thuisrace wel een podiumplek binnen te halen, wat meer is dan het team verwacht had.

Na een chaotische race weet Lewis Hamilton als derde over de finish te komen. Tijdens het slotstuk van de race kreeg hij het nog lastig met Sergio Pérez en Charles Leclerc, maar weet de laatst genoemde van hem af te houden.

"Ik heb alles gegeven"

De race verliep alles behalve rustig. Door een grote crash achter in het veld gingen de coureurs een uur later weer van start. Ook het slot van de race werd interessant. Door de uitvallende Esteban Ocon kwam er een safety car en Hamilton ging naar binnen. Rivaal Charles Leclerc deed dat niet en zo werd het een strijd. "Ik heb echt alles gegeven en probeerde de Ferrari van Sainz te pakken. Ik had ook een grote strijd met Checo [Pérez] maar ook hij was te snel", vertelt Hamilton direct na de race tegenover Jenson Button. De Britse coureur is ondanks de foute pitstop trots op de ontwikkeling van het team. "Ik ben trots op het team en de update die ze gebracht hebben. We blijven pushen. We verloren tijd met de pitstop en toen was het voor mij zaak om nog meer te pushen. Het einde was lastig met die Red Bull achter me."

Blijven ontwikkelen

Lewis Hamilton helpt het team bij het ontwikkelen van de auto en pusht echt het maximale qua set-ups. Het team is van ver gekomen, maar volgens Hamilton is er echt nog wel werk aan de winkel. "We moeten blijven ontwikkelen om mee te kunnen komen met Ferrari en Red Bull. We proberen ons best te blijven doen en we blijven positief", aldus de Mercedes-coureur. Hamilton was blij om te zien dat iedereen goed wegliep van de heftige crash. "Ik ben blij dat iedereen zonder verwondingen en goed uit die crash is gekomen."

Lees ook: Sainz wint spektakelstuk op Silverstone

Lees ook: Logan Sargeant wint voor het eerst F2 Feature race

Lees ook: Leclerc wint spannende F3 Hoofdrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden