Daniel Ricciardo: Ik had nul pace

Daniel Ricciardo in de McLaren Bahrein 2022

Waar het zijn teamgenoot Lando Norris wel lukt, heeft Daniel Ricciardo nog erg veel moeite met de McLaren. Tijdens de race had hij naar eigen zeggen geen pace en daardoor geen grip en bleef het bij een dertiende plek voor de Australiër. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Daniel Ricciardo beleeft een wisselvallig seizoen met weinig punten bij McLaren. Hij ziet zijn teamgenoot Lando Norris vaak in de punten eindigen, maar bij hem lukt het maar niet. Tijdens de race lag het aan de pace en de grip volgens Ricciardo.

"Ik had nul pace"

Voor Ricciardo zijn de afgelopen races om snel te vergeten. Het lukt hem maar niet om met de McLaren om te gaan. Op Silverstone lag dat aan de pace van de auto. "Ik had nul pace. Het voelde als Barcelona waar ik niet opereerde op hetzelfde level grip als de auto’s om me heen", aldus Ricciardo. Die in de war is door het pace verschil van hem en Norris. "Ik ben door het verschil in pace een beetje in de war. Het is duidelijk wat ik voel, maar de reden waardoor het veroorzaakt wordt weet ik gewoon niet. Hopelijk vinden we de antwoorden daarop want Oostenrijk is snel aan de beurt."

Reactie op crash

De coureur van McLaren reed net voor de coureurs die gecrasht waren en zag het in zijn spiegels gebeuren. Dat was schrikken voor de Australiër, die blij is dat iedereen oké is. "Het positieve nieuws is dat beide coureurs oké zijn. Het was natuurlijk een grote crash. Ik ben blij om te horen dat ze oké zijn, in het speciaal Zhou [Guanyu] natuurlijk."

Lees ook: Aston Martin kent goed herstel na matige kwalificatie

Lees ook: Nicholas Latifi: Vanaf de eerste ronde waren we aan het vechten

Lees ook: Clash teamgenoten zorgt voor puntloos weekend AlphaTauri

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden