Clash teamgenoten zorgt voor puntloos weekend AlphaTauri

Yuki Tsunoda silverstone

Dankzij een incident tussen Yuki Tsunoda en Pierre Gasly, zijn beide coureurs buiten de punten geëindigd. Gasly heeft zijn auto zelfs in de pitstraat moeten parkeren, omdat hij te veel schade zou hebben. Tsunoda is als veertiende over de finish gekomen. Beide coureurs hebben niet veel te zeggen over hun incident.

De Fransman kreeg tijdens de race een zwart-oranje vlag te zien van de marshalls. Dit houdt in dat de auto verplicht de pits in moet, omdat er iets aan de auto beschadigd is. "Ik miste onderdelen van de achtervleugel. Dat hing daar los, dus ik moest me terugtrekken", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Eerste ronde

Tsunoda kende al snel zijn eerste touché van de race.  De crash van Albon, nog vóór de eerste bocht, gebeurde voor zijn neus, waardoor hij de Williams niet kon ontwijken. Hierdoor lag zijn voorvleugel er af, maar kon de Japanner zijn auto wel terugrijden naar de pitstraat. Dankzij de rode vlag kon dit zonder problemen gerepareerd worden. "Het incident in bocht 1 kon ik niet voorkomen. De auto kwam ineens voor me. Gelukkig verloor ik alleen mijn voorvleugel. Er had meer schade kunnen zijn."

Verloren punten

Beide coureurs willen niet veel kwijt over het incident waarbij dure punten zijn misgelopen. "Ik wil er nu niet over praten, maar intern moeten we het er wel over hebben. We reden allebei in de punten. Het was duidelijk een onnodig incident. Ik ben erg teleurgesteld", aldus Gasly. Tsunoda voelt zich terecht verantwoordelijk voor het incident met zijn teamgenoot: "De crash met mijn teamgenoot kon ik zeker vermijden. Ik heb er niet veel over te zeggen, sorry voor het team." Een mogelijke verklaring voor het ongeluk geeft Tsunoda wel: "Ik moet het nog terugkijken. Er was niet zo veel ruimte als ik had gewild, maar we waren aan het strijden met elkaar. Hij wilde me dus ook zo min mogelijk ruimte geven." 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Groot-Brittannië: De race

Lees ook: Sergio Pérez: We zijn geweldig teruggekomen

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik heb alles gegeven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen