Aston Martin kent goed herstel na matige kwalificatie

Lance Stroll Aston Martin Imola GP zaterdag sprint

De coureurs van Aston Martin hebben zich goed hersteld na de kwalificatie van zaterdag, waar Q1 het hoogst haalbare was. Sebastian Vettel is zelfs in de punten geëindigd, iets wat zijn teamgenoot niet gelukt is. Al met al kan het team tevreden door naar Oostenrijk, waar volgend weekend geracet zal worden.

Lance Stroll baalt dat hij geen punten heeft gehaald tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. "Op sommige momenten hadden we goede pace. Op andere momenten hadden we het juist moeilijk. Jammer dat we geen punten hebben gescoord", zo laat hij weten aan F1.com. Met de elfde plek is Stroll net buiten de punten geëindigd. 

Vettel dolblij

Vettel lijkt zeer tevreden met de positie die hij tijdens de race heeft weten te veroveren. Hij was betrokken bij de crash van Albon aan het begin van de race, maar heeft de race na de rode vlag gewoon uit kunnen rijden: "Ik denk dat we ons goed hersteld hebben door punten te scoren. Het is heel belangrijk voor ons. De fabriek is hier dichtbij, er zijn veel fans. Groot weekend voor ons, gelukkig met wat punten." Vettel is dus blij met zijn negende plek, maar merkt ook dat er nog werk aan de winkel is voor het team. "Veel huiswerk voor ons en dingen die we moeten doornemen", zo sluit hij af. 

Lees ook: Nicholas Latifi: Vanaf de eerste ronde waren we aan het vechten

Lees ook: Clash teamgenoten zorgt voor puntloos weekend AlphaTauri

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Groot-Brittannië: De race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen