Fernando Alonso: Ik zat dicht bij een podiumplek

alonso in auto melbourne-5f4d073c

Fernando Alonso is in topvorm en dat laat hij deze raceweekenden dan ook graag zien. De Alpine van Alonso laat genoeg snelheid zien om vaak genoeg in de Top 10 te eindigen. Alonso is dan ook erg tevreden met de resultaten. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

De weekenden lijken voor Fernando Alonso steeds vaker te kloppen. Waar hij zich in Canada op de eerste startrij wist te kwalificeren behaalt hij op Silverstone een P5, een prestatie in zijn Alpine. Alonso is dan ook erg tevreden met de resultaten en auto. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

"Ik zat dicht bij een podiumplek"

Fernando Alonso zag de coureurs voor hem vechten en had gehoopt op een podiumplek voor hem, maar helaas werd het net geen podium voor de Spanjaard. "Ik zat dicht bij een podium. Toen ik ze zag vechten dacht ik als twee elkaar raken sta ik op het podium", aldus Alonso. Die ondanks dat hij geen podiumplek heeft behaald erg tevreden is met het resultaat. "Ik ben erg blij met mijn vijfde plaats. Het was een goede race qua pace voor ons vanaf het begin. Bij de start waren we al vijfde, maar door de regels moesten we weer beginnen vanaf P7. Het was voor zo ver de beste race voor ons", vertelt de coureur van Alpine. De updates van de auto zijn zo goed dat ze de McLarens, die op Silverstone erg snel waren in de hoge snelheidsbochten, bij konden houden. "McLaren was erg snel in de hoge snelheidsbochten en we matchten McLaren daarop qua pace. Ons pakket werkt overduidelijk goed."

Straf voor Leclerc?

Alonso had wel een straf voor Leclerc verwacht, die net als Alonso in Canada aan het weaven was. "Ik moet wel zeggen dat ik P4 had verwacht. Charles [Leclerc] was echt wel aan het weaven voor Lewis [Hamilton] op het rechte stuk. Ik ging een keer heen en weer in Canada en ik kreeg een vijf seconde penalty. Dus ik had verwacht dat na drie keer heen en weer gaan van Charles [Leclerc] dat hij wel een vijftien seconde penalty zou krijgen", vertelt Alonso met een grote lach op zijn gezicht. "Nee ik ben wel blij met P5, het past goed bij de pace van onze auto."

Lees ook: Dubbele punten voor Haas op Silverstone

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik had nul pace

Lees ook: Aston Martin kent goed herstel na matige kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden