Charles Leclerc had overwinning binnen handbereik

charles leclerc silverstone

Charles Leclerc lag op koers voor de overwinning, maar na de herstart konden zijn oude banden de concurrentie niet aan. Hij heeft onder andere zijn teamgenoot aan zich voorbij moeten laten gaan, die er met de overwinning vandoor ging.

Leclerc kan maar amper genieten van de eerste overwinning van zijn teamgenoot. Hij is vooral teleursgesteld in het einde van zijn eigen race, waar hij de leiding uit handen gaf. "Het zag er allemaal goed uit voor een overwinning. Met de safety car besloten we om de leidende auto buiten te laten en de volgende auto te pitten. Voor mij heeft het niet goed uitgepakt. Het is een grote teleurstelling. Aan de andere kant is het geweldig voor Carlos [Sainz]. Een droom die uitkomt voor hem, maar ik kan mijn teleurstelling niet verbergen", zo vertelt hij tegenover F1.com

Hoogst haalbare

Achteraf gezien is Leclerc verbaasd dat hij nog als vierde is geëindigd. Met het grote verschil in banden had hij een vijfde of zesde plek niet gek gevonden: "Ik heb geprobeerd de auto's achter me te houden, maar met een nieuwe soft en een gebruikte hard is dat een groot verschil. Ik heb mijn best gedaan. Het einde van de race was leuk, overal op de limiet. Ik denk niet dat ik het beter had kunnen doen."

Begin van het eind

Al aan het begin van de race dacht Leclerc klaar te zijn. Door de touché met Pérez, heeft de Monegask een deel van zijn voorvleugel verloren. Uiteindelijk heeft hij de race met diezelfde vleugel uitgereden, maar dat had hij van tevoren nooit verwacht: "De eerste ronde dacht ik dat het klaar was, ik zag de voorvleugel eraf vliegen. Ik dacht: dat ziet er niet goed uit. Daarna konden we wel een goede balans vinden."

Lees ook: Fernando Alonso: Ik zat dicht bij een podiumplek

Lees ook: Dubbele punten voor Haas op Silverstone

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik had nul pace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden