Leclerc gefrustreerd: Ik kan niet wachten tot volgend jaar

door Shakyra van den Heuvel
Carlos Sainz / Ferrari / Brazilië / Interlagos / 2021

De race in São Paulo was een grote deceptie voor Charles Leclerc, nog voordat de race begonnen was, is hij al uitgevallen door hydraulische problemen aan zijn auto. Sainz wist op P6 te eindigen waardoor de strijd met Mercedes nog niet is afgelopen.

De teams van Ferrari en Mercedes zijn nog volop met elkaar aan het strijden om de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Met de uitvalbeurt van Charles Leclerc, kwam alle druk op op de schouders van Sainz. Helaas had de Spanjaard een mindere start door problemen aan zijn koppeling. "Tijdens de race waren Aston Martin, McLaren en Red Bull gewoon sneller dan ons. We hebben in ieder geval kunnen racen met Mercedes, maar we hebben een kans laten liggen met Charles", aldus Sainz na afloop bij F1.com. Gelukkig voor het team van Ferrari, valt ook George Russell uit, waardoor de strijd aankomt op de laatste twee races van het seizoen. "In Las Vegas zijn wij weer terug met onze snelheid".

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Leclerc uitgevallen voordat de race nog maar begon

Voor Charles Leclerc was de Grand Prix van São Paulo helemaal van korte duur. In de opwarmronde spinde hij van de baan, waardoor hij niet van start kan. "Het was heel makkelijk wat er gebeurde. Het stuur stopte met werken, waardoor de motor uitvalt voor veiligheidsredenen. Hierdoor spinde ik en reed ik in de muur. Ik probeerde de auto te herstarten, maar al snel kreeg ik hetzelfde probleem", zegt Leclerc na afloop. Hij vertelt er ook bij dat hij zeer gefrusteerd is over het verloop van het seizoen. "Ik heb geen idee wat nog te doen. Dit is een seizoen wat we beter kunnen vergeten. Ik kan niet wachten tot volgend jaar". Toch heeft Ferrari een overwinning weten te behalen en een aantal pole positions veroverd. Momenteel staat Ferrari nog 20 punten achter Mercedes in het constructeurskampioenschap, met nog twee races te gaan. 

 

Lees ook: Verstappen wint ook GP São Paulo, 17e overwinning van het seizoen

Lees ook: Oscar Piastri: Het was een eenzame race

Lees ook: Fernando Alonso: Ik dacht dat het niet meer ging lukken met Pérez

 

 

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden