Leclerc: Maximaal resultaat gehaald

Charles Leclerc Japan 2022

Charles Leclerc is tevreden met zijn vierde plek tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Ferrari-coureur komt in de achtste ronde in contact met Lando Norris, maar rijdt daarna een knappe inhaalrace en komt gelijk met Sergio Pérez in het coureurskampioenschap.

Met een alternatieve strategie vanaf de zesde plek had Charles Leclerc kans op een mooi resultaat. Op de mediums kende hij een slechte start en werd hij ingehaald door Lando Norris die een raketstart had, althans dat had de jonge Engelsman in gedachte.

Inhaalrace

In ronde acht probeerde hij na de herstart van de race Leclerc aan de binnenkant van bocht 8 in te halen. Op wonderbaarlijke manier weet de Ferrari met startnummer 16 zijn race te vervolgen en finisht hij knap als vierde. Net als Verstappen die in aanraking kwam met Hamilton moest Leclerc zijn voorvleugel vervangen en een inhaalrace rijden:"Ik dacht dat ik genoeg ruimte liet in de eerste ronde voor Norris. Daarna hebben wij ons goed hersteld en vierde was vandaag het beste resultaat", zo laat hij weten tegenover F1.com

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Strijd om plek twee

Ferrari doet goede zaken in het constructeurskampioenschap. In een weekend dat Mercedes dominant is moest de Italiaanse renstal een goede puntenscore neerzetten om de tweede plek vast te houden. Daarentegen is de Monegask niet blij met het feit dat hij niet door Carlos Sainz voorbij werd gelaten."Ik zal daar normaal gesproken niet over blijven zeuren, maar we hebben dit voor de race besproken met het team. Ik begrijp niet waarom we die afspraken niet nakomen."

Lees ook: Rob van Someren en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Carlos Sainz: We moeten de schade beperken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden