Leegloop dreigt bij Ferrari na matige eerste race

door Patrick Wuite
Sainz Bahrein 23

Er dreigt een leegloop bij Ferrari na de matige seizoenstart in Bahrein. Meerdere belangrijke schakels, onder wie Laurent Mekies, zullen spoedig vertrekken, zo melden meerdere Italiaanse media.

Dat het rommelt binnen Ferrari is bekend. In de winter nam Mattia Binotto ontslag als teambaas en werd Frédéric Vasseur overgenomen van Alfa Romeo en voor het seizoen werd al bekend dat hoofdstrateeg Inaki Rueda een functie elders in de fabriek kreeg. Afgelopen week vertrok ook hoofd ontwerp en ontwikkeling David Sanchez. Hij verkast waarschijnlijk naar McLaren. Maar als we de Corriere della Sera moeten geloven, staat er nog veel meer te gebeuren in Maranello de komende tijd.

Laurent Mekies, de rechterhand van Binotto, gaat volgens dat medium binnenkort vertrekken. Vermoedelijk zal hij de assistent worden van Stefano Domenicali, de algemeen directeur van de Formule 1. Maar ook Enrico Cardille, de technische man bij Ferrari, en Enrico Gualtieri, die de motorafdeling leidt, zullen in de loop van het jaar vertrekken. Door de verplichte verlofperiode kan Ferrari ook niet zomaar iemand van een ander team overnemen en dus moet de (tijdelijke) oplossing gezocht worden in de organisatie.

Ferrari pitstop 2023

Lees ook: James Vowles: Maken dit jaar keuze voor motor 2026

Lees ook: De redenen dat Vasseur Ferrari kampioen kan maken

Lees ook: Helmut Marko: Mercedes kan titel nu al vergeten

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden