Lewis Hamilton: Blij dat 2022 erop zit

door Patrick Wuite
Hamilton Abu Dhabi

Lewis Hamilton is blij dat het seizoen 2022 erop zit, na wederom een slecht weekend voor de zevenvoudig wereldkampioen, die door hydraulische problemen uitviel in Abu Dhabi.

Lewis Hamilton maakte in 2007 zijn debuut in de Formule 1 en won tot het einde van 2021 elk jaar minimiaal één race en stond minimaal één keer in een jaar op pole position, maar aan die historische reeks is een einde gekomen, want Hamilton is 2022 afgesloten zonder pole position én zonder overwinning. En dat terwijl teamgenoot George Russell één keer pole pakte (Hongarije, red.), de sprintrace won in Brazilië en de race op zondag op Interlagos won. Ook in Abu Dhabi maakte Lewis Hamilton op geen enkel moment aanspraak op de overwinning en door hydraulische problemen viel hij zelfs uit.

"Dit vat het hele jaar eigenlijk samen", sipt Hamilton. "Ik ben blij dat het seizoen erop zit. Tuurlijk zou het mooi zijn geweest dat ik één race had gewonnen dit jaar, maar als coureur doe je het niet voor één overwinning", vertelt de Brit aan Motorsport.com.

Hamilton Russell Abu Dhabi

Slechtste seizoen ooit? 

Ondanks dat Hamilton het seizoen dus is afgesloten zonder overwinning en pole position vindt hij niet dat dit zijn slechtste seizoen ooit was in de Formule 1. "Het staat zeker in mijn top drie slechtste jaren ooit, maar 2011 was het moeilijkste seizoen voor mij persoonlijk. Maar desondanks zie ik ook nog genoeg positieve punten in bijvoorbeeld hoe ik met het team werkte en hoe verenigd we bleven, ondanks dat resultaten minder waren", besluit de Mercedes-coureur die zesde is geworden in het kampioenschap.

Lees ook: Toto Wolff geeft interesse in Mick Schumacher toe

Lees ook: Speel mee met Raad de race!

Lees ook: Charles Leclerc: Ik heb 110 procent moeten geven

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden