Lewis Hamilton claimt: Red Bull RB19 dominantste auto ooit

Hamilton Saoedi Arabie

Niet de W04, niet de MP4-4 of de F2002, maar de Red Bull RB19 is volgens Lewis Hamilton de beste en dominantste auto ooit in de Formule 1. "In vergelijking met de rest van het veld is dit echt de beste auto ooit", denkt de zevenvoudig wereldkampioen.

Wederom stond er geen maat op Red Bull Racing. Net zoals in Bahrein was het Red Bull dat de lakens uitdeelde. Sergio Pérez pakte pole position, na het wegvallen van Max Verstappen, en won de wedstrijd, terwijl Max Verstappen vanaf P15 naar P2 reed. Daarvoor moest de Nederlander ook Lewis Hamilton inhalen en dat was zo gebeurd. En dus claimt Hamilton dat de RB19 de beste Formule 1-auto ooit is. 

"Ik heb nog nooit zo'n snelle auto gezien", beweert de Brit. "Toen wij snel waren, waren we niet zo snel in vergelijking met de rest van het veld. Toen Verstappen mij probeerde in te halen, liet ik hem gewoon gaan. Het had geen zin om hem op te houden. Iedereen wil spannende gevechten zien, maar het is wat het is. Het is niet mijn probleem en mijn fout", vindt Hamilton.

Russell Hamilton SA

Show

Zijn teambaas Toto Wolff is het daar niet mee eens. "In onze dominante jaren waren we net zo sterk. Tuurlijk is het niet goed voor de show dat de hele tijd dezelfde wint, maar dat komt omdat zij goed werk hebben geleverd en wij niet", aldus de Oostenrijker. 

Lees ook: George Russell: We hebben kleine stapjes gezet

Lees ook: Max Verstappen: Ik was veel aan het glijden

Lees ook: Olav Mol en Jeroen Kreeft te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden