Lewis Hamilton en George Russell teleurgesteld na lastige race in Las Vegas

lewis hamilton 2023 las vegas

Lewis Hamilton is als zevende gefinisht in de Grand Prix van Las Vegas, met teamgenoot George Russell direct achter hem op de achtste plaats. George Russell is teleurgesteld vanwege het resultaat, wetende dat hij op koers lag voor een podiumfinish in Las Vegas.

Lewis Hamilton had een lastige kwalificatie op zaterdag en kwalificeerde zich uiteindelijk op de elfde plaats. Tijdens de race op het Las Vegas Strip Circuit was hij betrokken bij meerdere kleine incidenten, maar de Brit wist uiteindelijk toch als zevende te finishen. Al met al was het een bewogen race voor Hamilton, zo laat hij weten aan F1.com. ''Mijn pace was goed, maar de kwalificatie van gisteren heeft me echt de das om gedaan. Dat is mijn eigen schuld. Ik kreeg bij de start ook nog eens een flinke klap van achteren waardoor ik en een paar anderen wijd gingen. Ik had geluk dat ik verder geen anderen raakte op dat moment. Ik verloor daarna ook nog eens twintig seconden toen ik langzaam moest rijden vanwege een lekke band na contact met Piastri. Dit zijn dingen om van terug te komen. We hebben vandaag veel punten verloren aan Ferrari, wat erg jammer is. We zullen de laatste race alles geven wat we hebben.''

'We hadden op het podium kunnen staan'

George Russell is teleurgesteld met zijn raceresultaat nadat hij dacht dat P3 'makkelijk haalbaar' zou zijn in Las Vegas. Halverwege de race raakten Russell en Verstappen elkaar toen Verstappen de Brit inhaalde in bocht elf. Russell kreeg uiteindelijk een penalty van vijf seconden voor het incident. De Brit neemt de schuld op zich en geeft toe dat hij niet verwachtte dat hij in bocht elf ingehaald zou worden door Verstappen. ''Het incident met Max was volledig mijn schuld, ik zag hem niet. Er was daar niet echt een inhaalmogelijkheid, dus ik keek niet eens in mijn spiegels. Ik was een beetje verrast dat hij daar probeerde in te halen, maar het was volledig mijn schuld. Het heeft mijn race wel totaal omgegooid. Als er geen safety car was geweest, was ik nog steeds als derde geëindigd. De safety car kwam er wel, dus besloten we voor de zekerheid te pitten voor een tweede set banden, voor het geval die eerste set lek zou gaan. De straf van vijf seconden was jammer. Ik heb er geen woorden voor, het is gewoon een frustrerend seizoen. We hadden vandaag op dat podium moeten staan,'' aldus de Brit tegen F1.com.

Lees ook: Verstappen wint GP Las Vegas: Was leuk om hier te rijden

Lees ook: Charles Leclerc teleurgesteld met P2 in Grand Prix van Las Vegas

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een lastige race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden