Lewis Hamilton: Haal die chicane weg

07 mei 2022 door Tim Koenders
Lewis Hamilton praat met de media op zondag Imola 2022

Lewis Hamilton is niet geheel te spreken over het nieuwe circuit in Miami. De zevenvoudig-wereldkampioen vindt dat de chicane in de tweede sector weggehaald moet worden. Ook hoopt hij dat de hobbels op het circuit nog weggehaald kunnen worden.

Dit weekend wordt er voor de eerste keer op het nieuw aangelegde circuit in Miami gereden. Na twee vrije trainingen is natuurlijk één van de vragen hoe het circuit voor de coureurs aanvoelt. Sergio Pérez liet eerder al weten een beetje teleurgesteld te zijn. Naast de ideale lijn is er namelijk geen grip volgens de Mexicaan. Lewis Hamilton is na de vrijdag op zich positief over het nieuwe circuit. Toch heeft de zevenvoudig-wereldkampioen ook nog wel een paar aanmerkingen.

Net een parkeerplaats

“Het is best wel een leuk circuit om te rijden, met uitzondering van die chicane. Het is daar gewoon veel te krap. Misschien kunnen ze de bochten nog weghalen.” Dat liet Lewis Hamilton weten volgens Motorsport.com. “Het doet me een beetje denken aan toen ik klein was. Toen reed ik met een kart over de parkeerplaats van de bouwmarkt tussen de auto’s door.” Naast de chicane heeft de Mercedes-coureur nog wel wat aan te merken. Hij zei namelijk ook dat het circuit te hobbelig was. “Je zou zeggen dat ze tegenwoordig toch een vlak circuit kunnen maken. Op sommige delen zijn er echt extreem hoge hobbels. Ik weet niet of dat nog aangepast kan worden voor de zaterdag.”

Lees ook: Sergio Pérez: Teleurgesteld in circuit Miami

Lees ook: George Russell: Mercedes verrast door snelle vrijdag

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT1 EN VT2

07 mei 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen