Lewis Hamilton heeft geen spijt met keuze om naar Ferrari te gaan

door Elvira Kieboom
Lewis Hamilton 2024 Canada zondag

Het was misschien wel de grootste verrassing tot nu toe. Lewis Hamilton gaat in 2025 rijden voor Ferrari. Toch hebben mensen hun twijfels of dit wel de juiste keuze was aangezien Ferrari niet de beste auto heeft op dit moment. Toch blijft Hamilton bij zijn besluit en is hij erg enthousiast over het team.

 

Grand Prix in Spanje

Tijdens de Grand Prix in Spanje wist Lewis Hamilton met zijn Mercedes na lang wachten weer op het podium te eindigen. Om daar te komen moest hij onder andere de Ferrari-coureur Carlos Sainz inhalen. Dit leek niet erg lastig te zijn voor de Mercedes-coureur.

 

Op dit moment lijkt het alsof zowel McLaren als Mercedes steeds beter worden en het een spannend seizoen wordt. Of Ferrari zich ook aan gaat sluiten bij de strijd om de titel is nog maar de vraag. Dit is dan ook de reden dat mensen zich afvragen of het wel een verstandig idee was dat Hamilton volgend jaar voor Ferrari gaat rijden.

 

Hamilton heeft geen spijt

Na de race werd er aan Hamilton gevraagd of hij spijt heeft van zijn beslissing. Tijdens de persconferentie van F1.com zei hij er zelf het volgende over: “Nee helemaal niet. Allereerst, ik hou van Mercedes. Ik rij al bij Mercedes sinds ik 13 jaar oud was. Ik zal altijd een fan en supporter van Mercedes zijn. Mijn taak dit seizoen is om zo hard mogelijk te werken zodat het team en de mensen in de fabriek een goede auto kunnen produceren.”

 

“Mijn baan begint volgend jaar”

Ook is de coureur helemaal nog niet bezig met volgend jaar. “Mijn baan begint volgend jaar bij het andere team die op dit moment goed bezig is. Ik denk dat ze een aantal lastige races hebben gehad maar vergeet niet dat ze hebben gewonnen in Monaco.”

 

Ook geeft Hamilton toe de fouten van Ferrari te zien: “Ik kan niet zeggen wat er fout gaat met de auto en waarom ze nu in deze positie zitten, maar ze hebben wel een upgrade meegenomen deze race. Ik denk dat ze zeker beter worden. Maar dit laat mij zeker niet twijfelen aan de keuze die ik heb gemaakt.”

 

Lees ook: Haas na Grand Prix van Spanje: "We moeten onze kwalificatie in de komende races echt verbeteren."

Lees ook: Olav Mol over mogelijke keuze Newey: "Bij Williams valt meer te winnen"

Lees ook: F1 aan Tafel: Max maakt het verschil

door Elvira Kieboom

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden