Lewis Hamilton: "Het is een lastig jaar"

Lewis Hamilton VT Spanje 2024

Lewis Hamilton start de Grand Prix van Spanje vanaf de derde plek. De Brit had deze goede tijd niet aan zien komen en is dan ook meer dan tevreden met het resultaat. Mercedes komt langzaam dichterbij. 

Lewis Hamilton kent een lastig jaar. De ontwikkeling van Mercedes loopt, mede door het 'zeropod-concept', achter op de topteams. Toch lijkt het team langzaam maar zeker de aansluiting te vinden met de rest. Vorig raceweekend liet George Russell het al zien met een pole position. Nu is het te zien aan het kwalificatieresultaat van Lewis Hamilton, die de Grand Prix van Spanje vanaf de derde plek mag starten. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

"Het is een lastig jaar"

Vanaf het begin van het seizoen zijn Red Bull Racing, Scuderia Ferrari en McLaren de topteams. Die drie teams hebben al een overwinning achter hun naam staan. Er is één team wat een beetje achterloopt en dat is Mercedes. "Het is een lastig jaar geweest en we hebben hard moeten werken", aldus Hamilton tegenover F1.com. Dat Mercedes de aansluiting heeft gevonden is niet te danken aan één speciaal iemand volgens de Britse coureur. "Dat we grote stappen vooruit zetten is te danken aan iedereen in de fabriek. Die dag in en dag uit ervoor zorgen dat de auto nog beter wordt."

Toch zal het nog even duren totdat Mercedes voor de winst mee kan rijden. Daarvoor loopt het team nog iets te ver achter, al stopt Hamilton niet met dromen over een overwinning. "Langzaam wordt het een echte raceauto waarmee we de auto’s voor ons kunnen bevechten."

Lees ook: Lando Norris: “Was een perfecte ronde”

Lees ook: Victor Martins wint sprintrace vol met track limits

Lees ook: Mari Boya wint Formule 3 sprintrace in Barcelona

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden