Lando Norris: “Was een perfecte ronde”

door Tim Koenders
norris na sprintkwali china

Lando Norris mag de Grand Prix van Spanje van pole position aanvangen. De Brit was twintig honderdsten sneller dan Verstappen.

Net als tijdens het weekend in Canada zat het ook in Spanje dicht bij elkaar tijdens de kwalificatie. In de laatste rondes van Q3 leek Verstappen op weg naar de snelste tijd. Met kleine verschillen verbeterde de Nederlander met ruim twee tienden. Lando Norris reed een zeer snelle tweede sector en wist mede daardoor een snellere tijd te rijden dan Verstappen. Uiteindelijk was de Brit twintig honderdsten sneller dan de Red Bull-coureur.

Aanpassingen

“Het was een perfecte ronde. Je weet dat je met een goede ronde bezig bent, het liep allemaal perfect. Ik ben er superblij mee. Ik heb nog niet veel pole positions, maar dit is zeker mijn beste. We zitten het hele weekend al dichtbij. Sinds de Grand Prix van Miami zijn we erg sterk. We hebben de laatste weekenden geen pole kunnen pakken omdat we geen perfecte ronde reden. Vandaag lukte dat wel, Max ziet er tot op heden dit weekend iets sneller uit.” Dat liet de McLaren-coureur na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “We hebben een paar kleine aanpassingen gedaan voor de laatste ronde. Ik ben heel blij dat die hebben gewerkt. Het gaat morgen heel moeilijk worden tegen Max en Lewis. We zijn hier om te winnen en dat is het plan voor morgen."

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in tweede vrije training in Spanje

Lees ook: Lando Norris zet snelste tijd neer in VT1

Lees ook: Max Verstappen: "Wij zullen hier absoluut niet domineren''

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden