Max Verstappen: "Wij zullen hier absoluut niet domineren

door Olav Veenhof
Verstappen in Barcelona

Max Verstappen denkt dat Red Bull Racing het een stuk lastiger zal hebben dan verwacht. Voor aanvang van de Grand van Spanje schoven George Russell en Charles Leclerc Red Bull de favorietenrol toe, maar die rol is volgens de Nederlander niet terecht.

Formule 1 keert terug op Europese grond waar Max Verstappen ruim acht jaar geleden zijn eerste overwinning boekte. 3 wereldtitels, 60 overwinningen en 105 podiums later is de Nederlander stellig of hij kan winnen op Circuit de Barcelona-Catalunya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Niet dominant in Barcelona

Verstappen geeft toe dat hij en zijn team enthousiast zijn om terug te keren naar de hogesnelheidsbochten in Barcelona. Toch denkt hij niet dat Red Bull zo dominant zal zijn als aan het begin van het jaar. "Nee, ik denk niet dat het zal zijn zoals aan het begin van het seizoen", zei Verstappen. "Wij weten dat dit normaal gesproken een circuit is dat beter bij onze auto's past en we zijn natuurlijk enthousiast", zo laat hij weten tegenover Motorsport.com.

Leren van concurrentie

De afgelopen races moet Red Bull harder werken voor hun overwinningen. In de laatste vier races wist Max Verstappen zelfs 'slechts' twee keer te winnen. Toch wordt de Red Bull-rijder niet zenuwachtig van de concurrentie die dichterbij komt. "Er is geen sprake van spanning, we willen altijd goed presteren en we weten ook dat anderen er vol voor gaan, dus we moeten gewoon een goed weekend hebben zoals we altijd willen. Als het niet volgens plan verloopt, is het geen man overboord, we blijven gewoon werken en proberen beter te worden."

 

Lees ook: Lando Norris zet snelste tijd neer in VT1

Lees ook: Aston Martin gaat voor Adrian Newey

Lees ook: Lance Stroll geeft duidelijkheid over zijn toekomst

 

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden