Aston Martin gaat voor Adrian Newey

door Shakyra van den Heuvel
Adrian Newey

De laatste tijd zijn er steeds meer geruchten over de toekomst van topontwerper Adrian Newey. Hij heeft laten weten aan het begin van 2025 weg te gaan bij Red Bull. In de tussentijd heeft hij met verschillende teams gesproken, maar is er nog geen definitieve beslissing genomen. 

Volgens verschillende bronnen zou Adrian Newey al getekend hebben bij het team van Ferrari, maar daar is officieel nog niks over bekend. In de tussentijd gaat de topontwerper bij verschillende teams langs om zo uiteindelijk zijn keuze te kunnen maken. Ook Aston Martin heeft bezoek gehad van Newey. Hij heeft een rondleiding gehad in de gloednieuwe fabriek van het team in Silverstone. Op deze manier kan de topman van Red Bull een beter beeld krijgen van de mogelijkheden bij Aston Martin. Het was de bedoeling dat deze gebeurtenis achter gesloten deuren zou gaan plaatsvinden, maar het is wel naar buiten gekomen dat dit is gebeurd. 

Adrian Newey staand

Foto: Red Bull Content Pool

Verschillende teams

Er zijn inmiddels verschillende teams die aan Adrian Newey aan het trekken zijn zoals McLaren, Ferrari en uiteraard ook Aston Martin. Door zijn grote succes in de afgelopen jaren, is hij een gewilde man binnen de Formule 1. Ze zullen nog wel even geduld moeten hebben aangezien hij pas aan het einde van 2025 aan de slag kan gaan bij een eventuele nieuwe werkgever. Hij zal eerst een periode van gardening leave moeten ingaan, voordat hij kan gaan werken aan een volgende auto. Veel werkgevers zouden graag met hem willen werken vanwege het nieuwe reglement dat per 2026 in werking treedt. 

Volgens de media zou Newey zijn keuze voor Ferrari al gemaakt hebben. Toch ontkent zijn manager dit stevig. Het zal dus nog even afwachten zijn, totdat bekend wordt waar hij zijn autosportcarrière zal vervolgen. 

Lees ook: Verstappen kijkt uit naar GP Spanje: "Bewaar mooie herinneringen aan dit circuit"

Lees ook: Oliver Bearman rijdt eerste vrije training in Spanje

Lees ook: Lance Stroll geeft duidelijkheid over zijn toekomst

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden