Lewis Hamilton negeert sieradenregel

door Gijs Leuvenink
3639737

Mercedes-coureur Lewis Hamilton weigert de aangescherpte regels omtrent het dragen van sieraden tijdens het rijden op te volgen. Dat vertelde de Brit in een interview met onder ander The Independent.

De FIA heeft de regels aangehaald voor het dragen van sieraden sinds de Grand Prix van Australië. Deze regels zijn overigens al sinds 2004 van kracht, maar de nieuwe racedirecteur Niels Wittich heeft tijdens de rijdersbriefing voorafgaand aan het raceweekend het nogmaals benadrukt. Volgens de directeur gaan deze regels om de veiligheid bij het uitstappen.

Hamilton weigert

Volgens de zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is het voor hem onmogelijk deze regels op te volgen. "Ik heb geen enkele motivatie om deze regel op te volgen. De oorbellen die ik nu draag kan ik niet eens uitnemen. Deze zijn echt in mijn oren gezet, ik kan ze zelf niet uithalen. Het zijn voor mij ook persoonlijke dingen, ik vind dat ik mag dragen wat ik zelf wil."

Hamilton-Bahrein

Mogelijke gevolgen

Door dit signaal aan te geven kan de FIA overgaan tot het uitdelen van straffen. De FIA heeft in de regelgeving aangegeven dat voor de start hier naar gecontroleerd kan worden. Wanneer er niet aan de regels voldaan wordt, kan er een boete of zelfs aftrek van punten uitgedeeld worden. Volgens The Independent zal de FIA dit niet direct Hamilton aanrekenen, maar wachten ze af of er ingegrepen moet worden.

Lees ook: Lewis Hamilton: Goed resultaat voor het team

Lees ook: Stewards willen nieuwe safety car regels

Lees ook: Mattia Binotto uitzinning van vreugde na GP Australië

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen