Lewis Hamilton: Nog steeds een leuke ronde om te rijden

door Frederique van Grinsven
Mercedes suzuka

Lewis Hamilton is, ondanks het gebrek aan snelheid tijdens de kwalificatie, blij met zijn Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen is bijna één seconde langzamer dan polesitter Max Verstappen en start de Grand Prix van Japan zondag vanaf P6, achter de Alpine van Esteban Ocon.

"De auto voelde echt goed vandaag," zegt Hamilton tegenover F1.com. "Ik was erg blij met de balans en met de set-up die we hadden, maar we zijn gewoon traag op de rechte stukken."

Trap zo hard mogelijk

Het gebrek aan snelheid op de rechte stukken is het hele seizoen al een zwakte van de W13. "We hebben het hele jaar al een erg draggy auto gehad." weet Hamilton. "Ik trap zo hard als ik kan op het pedaal, maar sneller kunnen we niet. We verliezen minstens zes tienden of zoiets op de rechte stukken in vergelijking met de anderen, maar door de bochten heen, gedurende de ronde was het nog steeds een leuke ronde om te rijden."

Sneller in de race

Hamilton verwacht geen race te hebben met Red Bull of Ferrari maar kijkt nog steeds uit naar zondag. "Ik verwacht dat de Red Bulls en de Ferrari's wegrijden, mogelijk hun eigen race hebben. Hopelijk zijn we sneller dan vandaag, zoals we vaak in de race zijn. Ik verwacht het morgen gewoon naar mijn zin te hebben."

Lees ook: Sebastian Vettel: Het was een geweldige sessie

Lees ook: Max Verstappen krijgt reprimande na incident kwalificatie

Lees ook: Wat AlphaTauri binnen hoopt te halen met Nyck de Vries

 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden