Max Verstappen krijgt reprimande na incident kwalificatie

Max Verstappen 2022

Max Verstappen is door het oog van de naald gekropen na het incident met Lando Norris tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. De Nederlander kreeg een reprimande en mag zodoende vanaf pole beginnen zondag.

Verstappen en Norris kwamen elkaar vlak voor 130R tegen, waar Verstappen zijn banden iets te enthousiast wilde opwarmen. Hierdoor verloor de regerend kampioen iets de macht over het stuur en kwam vol in de weg van de aanstormende Lando Norris terecht. Het was te danken aan de oplettende Norris dat er geen crash kwam, de Brit kon net op tijd het gras op sturen.

Norris boos

Lando Norris liet er na de kwalificatie geen gras over groeien dat er een straf moest komen. "Het is onbegrijpelijk dat hij dat daar deed. Wat mij betreft moet er een straf komen voor de actie van Verstappen." Volgens de Brit werd zijn kwalificatie daardoor gedwarsboomd, Norris kwam niet verder dan plek tien.

Reprimande

Door het uitdelen van een reprimande mag Verstappen 'gewoon' vanaf pole beginnen morgen. Het is eveneens de eerste reprimande op naam van de Nederlander. Met vijf reprimandes komt er een gridpenalty

Volgens de FIA was er onvoldoende grond om te straffen en noemt het een ongelukkig incident. Ook noemt de FIA de eerdere soortgelijke incidenten in hun beslissing, die hebben destijds ook een reprimande opgeleverd.

Lees ook: Max Verstappen: Gelukkig was de eerste ronde snel genoeg

Lees ook: Charles Leclerc: De race wordt een uitdaging

Lees ook: Wat AlphaTauri binnen hoopt te halen met Nyck de Vries

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen