Max Verstappen sluit VT2 GP van Frankrijk als snelste af

18 jun 2021 door Tim Koenders
SI202106180224_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft met een 1:32.872 de snelste tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander weet de beide Mercedessen achter zich te houden.

-Liveblog gesloten-

Update 16:08

De volledige uitslag van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk:

Update 16:05

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Frankrijk verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 16:01

De vrijdag in Frankrijk zit erop, Max Verstappen heeft de snelste tijd laten noteren in de tweede vrije trainingen. De Nederlander was acht duizendsten sneller dan Valtteri Bottas. Lewis Hamilton sluit de tweede vrije training af als derde.

Update 15:57

Verstappen is zijn auto even kwijt maar vangt hem weer op. De Nederlander komt kort buiten de baan maar kan zijn weg gewoon weer vervolgen.

Update 15:53

Op dit moment rijdt Charles Leclerc op Paul Ricard, precies een jaar geleden reed hij nog door de straten in Italië. Vroeg in de ochtend maakte hij iedereen in Maranello wakker.

Update 15:48

Het was even rustig maar het is inmiddels weer druk op het asfalt. De teams beginnen aan de langere runs. Red Bull en Mercedes sturen beide mannen op de gele band naar buiten.

Update 15:46

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:38

Pérez is niet blij met Mazepin die in de weg rijdt. De Mexicaan laat weten bijna achterop de Haas te zijn gereden.

Update 15:37

Het is dit weekend een thuisrace voor het Franse Alpine. In de tweede vrije training staan ze er tot op heden goed bij. De mannen van Alpine staan op een vierde en vijfde plaats.

Update 15:33

Verstappen kwam naar buiten op de zachte band. Zijn eerste ronde is direct genoeg voor de eerste tijd. De leider in het kampioenschap is acht duizendsten sneller dan Bottas.

Update 15:32

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:30

Halverwege de tweede vrije training staan de Mercedessen op de bovenste twee plaatsen. Fernando Alonso staat op een derde plaats. Verstappen komt na even binnen te hebben gestaan weer terug op het asfalt.

Update 15:22

Verstappen keerde even geleden terug bij zijn team, het team kijkt momenteel wat de schade is aan de RB16B.

Update 15:15

Red Bull geeft aan weinig reserves bij zich te hebben. Het team vraagt aan de FIA of ze het verloren onderdeel terug kunnen krijgen. De FIA bevestigt het na de sessie terug te kunnen geven.

Update 15:13

Virtual safety car, er ligt een onderdeel van de auto van Verstappen op de baan. Verstappen reed over de kerbstones bij het uitkomen van bocht twee en heeft daarbij schade opgelopen.

Update 15:08

Foutje van Nikita Mazepin, de Rus spint bij het opkomen van het rechte stuk. Yuki Tsunoda spinde vanochtend op exact dezelfde plek.

Update 15:06

Vanochtend reed bijna iedereen op de harde band in de openingsfase van de training. Aan het begin van de tweede vrije training rijden de meeste coureurs op de medium band. Iedereen is op dit moment op de baan.

Update 15:00

De lichten staan op groen, de tweede vrije training is begonnen. Kimi Räikkönnen is de eerste die op de baan komt.

Update 14:55

George Russell moest toekijken tijdens de eerste vrije training. Roy Nissany was zijn vervanger, hij reed een twintigste tijd. Tijdens de tweede vrije training zal de talentvolle Brit weer in actie komen.

Update 14:50

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:45

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Paul Ricard.

18 jun 2021 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen