Ontevreden gezichten bij Alfa na kwalificatie

alfa romeo canada 2022

De kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk is voor het team van Alfa Romeo niet verlopen zoals ze gewenst hadden. Guanyu Zhou kwam Q1 niet uit en Valtterri Bottas moest het doen met plek dertien.

"Het is balen dat ik net een paar tienden tekort kwam om Q3 te halen", vertelde Bottas tegenover F1.com. "Ik vond dat wij het nog best aardig gedaan hadden, maar dat we tekortschoten is niet fijn." De Fin kwam uiteindelijk twee tienden te kort om door te stoten naar de derde kwalificatiesessie.

Frustratie bij Zhou

Voor de Chinees Guanyu Zhou was het een frustrerende middag op Paul Ricard. "Het was een verrassing dat ik een mega-moment had. Ik ging in de vijfde versnelling gas geven en daar verloor ik ineens de achterkant. Dat was echt enorm verrassend voor me. Als dat niet gebeurd was, had ik sowieso zes tienden of misschien wel meer gepakt. We moeten goed analyseren wat er gebeurd is."

Hoge verwachtingen

Ondanks de teleurstellende zaterdag zien beide coureurs mogelijkheden voor zondag. Bottas kijkt naar voren. "Normaal gesproken kunnen we in de race naar voren komen, dus ik ben wel vol vertrouwen voor morgen." 

Zhou ziet ook mogelijkheden. "Waar we nu staan horen we niet. Morgen wordt een moeilijke race met het bandenmanagement en hopelijk kunnen we competitiever zijn dan dat we vandaag waren. Met de snelle auto's achter ons en de langzame voor ons kunnen we nog wel wat meemaken morgen."

Lees ook: Sergio Pérez: Voor de kwalificatie was het mijn slechtste weekend ooit

Lees ook: Charles Leclerc: Ik moet Carlos bedanken

Lees ook: Max Verstappen: We hebben zondag heel goede auto

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden