Verstappen snelste in VT1 GP van Azerbeidzjan, De Vries P6

door Tim Koenders
bakusaturday11-220271

Max Verstappen was met een 1:42.315 de snelste in de vermakelijke eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Charles Leclerc en Sergio Pérez eindigden als tweede en derde. Pierre Gasly was de grote verliezer van de training.

-Liveblog gesloten-

Update 12:48

De volledige uitslag van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan:

Update 12:31

Max Verstappen sluit de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan als snelste af. Red Bull en Ferrari lijken dicht bij elkaar te zitten. Nyck de Vries sluit de trianing knap als zesde af.

Update 12:26

Nyck de Vries is tot op heden goed bezig. Met nog maar enkele minuten op de klok heeft de Nederlander de zesde tijd op zijn naam staan. 

Update 12:21

Charles Leclerc schiet voor de tweede keer vandaag rechtdoor. De Monegask probeert zijn auto in één keer om te draaien maar dat lukt hem niet. 

Update 12:15

Met nog een kwartier op de klok ziet de stand er als volgt uit:

Update 12:13

Fernando Alonso heeft problemen met zijn DRS. De Spanjaard meldt aan zijn team dat de DRS niet werkt, hij gaat naar binnen om het probleem op te lossen. 

Update 12:10

Charles Leclerc schiet rechtdoor in de tweede sector. De Monegask heeft geen schade aan zijn Ferrari. Hij keert wel terug naar zijn team, waarschijnlijk voor een nieuw setje banden.

Update 12:06

Esteban Ocon is, naast Pierre Gasly en Kevin Magnussen, de enige coureur die binnen staat.

Update 11:58

Met nog ruim een half uur op de klok wordt de vrije training weer hervat.

Update 11:52

Het is wachten op het moment dat de sessie hervat gaat worden. De Alpine staat nog steeds op de baan. Verstappen heeft op dit moment de snelste tijd voor zijn teamgenoot. De coureurs van Ferrari staan op de plaatsen drie en vier. 

Update 11:48

De vraag is of Pierre Gasly deel gaat nemen aan de kwalificatie. De auto brand nog en heeft veel schade. Kevin Magnussen is in de tussentijd uitgestapt, zijn vrije training zit erop. 

Update 11:46

Kevin Magnussen lijkt met de schrik vrij te komen. Hij remt te laat in bocht één en kan de muur nog net ontwijken. De Deen staat al langere tijd stil nadat hij de muur ontweek, de vraag is of hij verder kan.

Update 11:44

Rode vlag! Problemen voor Pierre Gasly, de Fransman schoot door in de eerste bocht. Later zijn er vlammen te zien aan de achterkant van de Alpine. Gasly moet zijn auto parkeren.

Update 11:40

Yuki Tsunoda moet terug naar binnen, hij heeft een lekke rechter achterband. Dit komt door een spin in bocht drie, de AlphaTauri-coureur raakte de muur. 

Update 11:37

De coureurs van Mercedes klagen over de remmen. Lewis Hamilton keert terug bij zijn team en is de enige die binnen staat. 

Update 11:36

Carlos Sainz is direct om zoek naar de limiet. De Spanjaard raakt de muur maar kan zijn weg wel vervolgen.

Update 11:35

De meeste coureurs rijden op de medium band. AlphaTauri kiest voor de zachte band. McLaren, Ferrari en Haas kiezen voor de harde banden voor de eerste rondes van het weekend. 

Update 11:32

Zoals verwacht is het direct druk op de baan, alle coureurs zijn buiten. De coureurs hebben dit weekend slechts een uur de tijd om de auto af te stellen. Morgen staat namelijk de sprint op het programma.

Update 11:30

De lichten staan op groen, de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan is officieel van start gegaan. Veel coureurs stond al te wachten aan het einde van de pitstraat.

Update 11:20

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op het Baku City Circuit.

 

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden