Lucas di Grassi wint E-Prix van Puebla na diskwalificatie Wehrlein

1-EPS708_220122_J6I8043

Lucas di Grassi pakt de overwinning in de eerste E-Prix van Puebla na de diskwalificatie van Pascal Wehrlein. De E-Prix kende twee safety cars en een botsing tussen de beide Nederlanders. Teamgenoot van di Grassi, René Rast werd tweede en Eduardo Mortara derde.

Het was een chaotische start van de race. Nick Cassidy bracht de safety car naar buiten nadat hij de muur raakte. Diezelfde muur werd later in de race ook geraakt door Jean-Eric Vergne die de race daardoor ook niet meer kon afmaken. Oliver Rowland die als tweede startte had een slechte start en zakte ver terug en kon de race ook niet afmaken.

Voor een lange tijd leek het goed te gaan in de race, vooral voor Wehrlein die vanaf pole position de race startte. Hij reed een gat van zes seconden tussen hem en Maximilian Günther. Het gat dat Wehrlein sloeg naar Günther werd snel weer gedicht nadat Sam Bird en Alex Lynn elkaar raakten. Hierdoor kwam er weer een safety car naar buiten.

Frijns en de Vries

De leider in het kampioenschap Robin Frijns had al geen lekkere kwalificatie. Hij verremde zich en kon daardoor geen goede ronde rijden. Ook in de race verremde de Nederlander zich en botste daarmee tegen landgenoot Nyck de Vries aan. De Vries zakte hierdoor weer terug naar een negentiende plaats, nadat hij vanaf de veertiende plaats naar voren probeerde te rijden. Frijns kreeg voor het incident een tien seconden tijdstraf. De Vries kon zich terug worstelen en eindigde als negende. Teamgenoot Stoffel Vandoorne klom van plaats 21 naar de zevende plaats en Frijns eindigde uiteindelijk als zeventiende.

Diskwalificatie Porsche coureurs

Zowel Wehrlein als teamgenoot André Lotterer werden aan het einde van de race gediskwalificeerd vanwege een technische overtreding. Porsche zou niet de banden hebben geregistreerd van beide heren. Wehrlein die een foutloze race reed en ook als eerste over de streep ging moest die plaats dus afstaan aan Lucas di Grassi. De Vries schuift één plaats naar beneden in het kampioenschap ondanks de twee punten die hij kon binnenslepen. António Félix da Costa eindigde de race namelijk als zesde en pakt daarmee acht punten en staat zo maar één punt voor de Nederlander. Robin Frijns behoudt nog de eerste plaats in het kampioenschap.

Lees ook: Pole position voor Max Verstappen in Frankrijk

Lees ook: Verstappen: “Paul Ricard is eigenlijk lastig voor ons”

Lees ook: Arthur Leclerc pakt eerste F3-zege in tweede race Frankrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden