Magnussen: 'Mijn eerste seizoenen in de Formule 1 waren vreselijk'

KM-candid-I-352

Kevin Magnussen heeft het plezier in het racen weer hervonden bij Haas. Na een slechte start bij zowel McLaren als Renault zit hij nu weer lekker in zijn vel bij het Amerikaanse team. Zijn contract loopt dit jaar af, maar hij maakt zich geen zorgen over de verlenging hiervan.

"Het is echt heel leuk, ik heb nu het meeste plezier tot dusver in de Formule 1. En daarnaast het meest competitieve en soort van geëerde gevoel dat ik heb gehad. Ik denk dat dit de kwaliteit van het team aantoont. Ze zijn in staat beslissingen te nemen en in staat zich ergens in vast te bijten en een koers te bepalen. Dat is echt de kracht van het team. Er is geen gedoe of een verschil van inzicht bij de top. Met mij wisten ze dat ik het type coureur was dat bij hen paste en ze gingen ervoor," aldus de Deen.

Magnussen debuteerde als regerend Formule Renault 3.5 kampioen bij McLaren in de Formule 1 en stond na zijn eerste race direct al op het podium. Daarna werden de resultaten echter minder en verloor hij na zijn eerste seizoen zijn stoeltje. "Mijn eerste seizoenen in de Formule 1 waren vreselijk en onstabiel. Ik had een geweldig momentum voordat ik naar de Formule 1 kwam en dat verloor ik toen ik daar arriveerde," aldus de zoon van de voormalig Formule 1-coureur Jan Magnussen tegenover Motorsport.com. "Het team waar ik voor begon [McLaren] was heel onstabiel en het management lag met elkaar overhoop. De druk was enorm en we wisten dat het tussen mij en Jenson zou gaan. We begonnen fouten te maken, je wordt gespannen en begint niet goed meer te presteren."

Na een jaar op de reservebank te hebben gezeten, kon hij aan de slag bij Renault. Ook daar was het volgens de Deen vrij onstabiel en hij besloot zijn eenjarige contract niet verlengen maar voor Haas te kiezen. "Waarschijnlijk hadden ze mij daar niet gekozen om de juiste redenen. Ik kreeg daar niet de steun die ik nodig had. Ik denk dat ik het nog steeds wel goed heb gedaan, maar ze hadden vanaf het begin al besloten dat ik niet de juiste man voor hen was. Gelukkig zag Haas wel mijn potentie en ze gaven me een kans. De boden me een contract aan waarin ik stabiliteit zag."

Volgens Magnussen is het dan ook een klare zaak dat hij zijn contract kan verlengen: "We hebben geen haast maar ik denk niet dat het nog lang zal duren. Ik maak me er geen zorgen over."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen