JGS-2021-NASHVILLE-194175-1

Marcus Ericsson heeft zijn tweede IndyCar-race gewonnen. In de straten van Nashville wist hij na een chaotische race voor Scott Dixon en James Hinchcliffe te finishen. Nederlander Rinus 'Veekay' van Kalmthout viel uit door verschillende crashes. IndyCar-commentator René Hoogterp vertelt voor Grand Prix Radio wat er gebeurde tijdens de race. 

Dit weekend werd er voor het eerst gereden in Nashville. Op een stratencircuit werden de IndyCar-bolides losgelaten en stonden de coureurs voor een uitdaging. Het circuit is krap en veel ruimte voor een fout is er niet. Van tevoren werd er dan ook gedacht dat er veel neutralisaties zouden komen, en die voorspelling is uitgekomen. "Niet minder dan negen full course yellows, waarvan twee rode vlaggen, zorgden voor behoorlijk wat oponthoud", vertelt René Hoogterp.

Volgens Hoogterp kwam het door die neutralisaties dat favoriet voor de race, Colton Herta, de race niet kon winnen. "Herta domineerde en controleerde de race. Maar hij werd overrompeld door de concurrentie, die een pitstop onder geel maakte. Door de vele neutralisaties konden die coureurs uiteindelijk een pitstop uitsparen." Marcus Ericsson profiteerde daarvan. Herta wist zich nog terug te knokken vanuit het middenveld en lag vlak achter Ericsson. "Herta maakte toen zelf een fout en belandde in de muur", aldus Hoogterp. Ericsson kon vervolgens naar de overwinning rijden.

Marcus Ericsson / Scott Dixon / IndyCar / 2021
Foto: IndyCar Series (Chris Owens)

Veekay

Voor Nederlander Rinus van Kalmthout is het een race om snel te vergeten. De Nederlander had een matige kwalificatie en startte daardoor van achteren. "Tijdens de race was hij betrokken bij een opstopping na een mislukte herstart", vertelt Hoogterp. Van Kalmthout kon nog vertrekken na de herstart, maar crashte daarna definitief uit de race.

Komend weekend komt de IndyCar weer in actie op de Indianapolis Motor Speedway, waar afgelopen mei Rinus van Kalmthout nog zijn eerste overwinning pakte.

De hele update van René Hoogterp is te beluisteren via Grand Prix Radio.

Lees ook: Newgarden domineerde IndyCar-race Mid-Ohio

Lees ook: Beitske Visser: “Hoop dat fans in Zandvoort ook naar mijn race kijken”

Lees ook: Datum bekend voor protest Aston Martin tegen diskwalificatie Vettel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden