Marko bang voor ontwikkelingsoorlog Mercedes

Helmut-marko-bahrein-red-bull

Helmut Marko is bang dat zowel Red Bull Racing als Mercedes tijdens dit seizoen de bolides lang zullen moeten blijven doorontwikkelen, in de strijd om de kampioenschappen. Dat laat de Oostenrijker weten aan ServusTV.

Na twee grands prix lijkt het erop dat de onderlinge verschillen tussen Red Bull Racing en Mercedes erg klein zullen zijn dit seizoen. Omdat de strijd om de wereldtitels wellicht pas aan het eind van het seizoen beslist gaan worden, gaat de ontwikkeling van de auto langer door dan men misschien wilt. De Formule 1-teams stoppen op een gegeven moment met tijd en geld besteden aan de auto van 2021 en zullen de aandacht verleggen naar 2022, waarin het technisch reglement volledig op de schop gaat. Dit kan volgens Marko betekenen dat Red Bull en Mercedes later de focus verleggen naar volgend seizoen dan andere teams.

''We stoppen niet met de ontwikkeling van deze auto''

''We hebben deze euforie nodig en ook de passie en het enthousiasme'', begint Marko. ''Er zijn nog 21 races te gaan en we moeten alles geven. Het probleem komt echter als we richting de zomerstop gaan. In theorie wordt dan de focus gelegd naar de auto van 2022. Ik denk dat als het zo dicht bij elkaar blijft dat zowel Mercedes als wij, en wij zeker niet, niet stoppen met het ontwikkelen van de auto van dit jaar.''

''De wegligging van de banden is wat beter voor het chassis van Mercedes''

Marko denkt daarnaast dat Red Bull de snellere auto heeft over één ronde, maar dat Mercedes de beste raceauto heeft.

"Ik denk dat Mercedes de snellere auto in Imola had tijdens de race. Over een enkele ronde waren wij sneller. Maar ik denk ook dat het te maken heeft met de lagere temperaturen, die voor Mercedes gunstig zijn. Bovendien is de wegligging van de banden ook wat beter voor het chassis van Mercedes op dit moment'', besluit de 77-jarige.

Lees meer:

Marko: ''Tsunoda overmoedig in kwalificatie''

Marko optimistisch over toekomst Verstappen

Olav Mol over Hamilton: ''Zijn racehart is gaan kloppen''

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden