Marko herhaalt: ''Beste winter in jaren gedraaid''

door Hidde Wissels
AP-1GZUR6S2S1W11_news

Het team van Red Bull Racing heeft meerdere keren herhaald dat het de beste winter ooit heeft meegemaakt. Vanaf de eerste Grand Prix in Oostenrijk bleek dat Mercedes de zaken nog beter voor elkaar had, wat er voor zorgde dat er kritiek kwam op de uitspraken uit het kamp van Red Bull. Helmut Marko wuift die kritiek echter weg en hij gelooft nog steeds in de eerdere uitspraken.

Red Bull kende een sterk slot van het seizoen in 2019. Max Verstappen won op overtuigende wijze de GP van Brazilië en werd tweede tijdens de afsluiter in Abu Dhabi. Zowel de Honda-motor als het chassis van Red Bull hebben grote stappen gezet en met hetzelfde reglement voor het volgende jaar in 2020, leek het er goed uit te zien voor Red Bull. Nu blijkt dat Mercedes een grotere stap heeft gezet dan de naaste concurrent, wil dat volgens Marko niet zeggen dat de uitspraken onwaar zijn.

"Het is nog altijd onze beste winter, van de afgelopen jaren, geweest", vertelt Marko aan Motorsport.com. "Verstappen is de enige coureur die Mercedes kan bijbenen. De anderen zijn helemaal nergens meer. En zo extreem ver ligt Verstappen ook weer niet achter hè. Alleen hebben we door de omstandigheden update één tot en met zes allemaal tegelijk moeten introduceren, daarbij zat er ergens een addertje onder het gras."

Door het coronavirus is de geplande reglementswijziging van 2021, doorgeschoven naar 2022. De auto's van dit jaar zullen nagenoeg hetzelfde blijven, wat een belangrijke reden is om dit jaar goed te blijven doorontwikkelen.

"In principe blijven de auto's inderdaad zoals ze nu zijn. Maar dat is een extra reden waarom we dit jaar zo enorm hard doorontwikkelen, juist doordat we dit pakket ook volgend jaar gebruiken."

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen