Marko: "Tsunoda overmoedig in kwalificatie"

SI202007190131_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda crashte in de kwalificatie van de GP van Emilia-Romagna en moest daardoor helemaal achteraan starten. Red Bull-adviseur Helmut Marko was kritisch op de rookie. 

"Het was nogal een stomme fout. Hij was overmoedig", zegt Marko tegenover Motorsport.com. Tsunoda crashte in Q1, nadat hij te hard over de kerbstones reed. Daardoor raakte hij de controle over zijn auto kwijt en crashte hij hard in de bandenstapel. Hij liet een kans op een top-10 plek liggen, want zijn teamgenoot Pierre Gasly kwalificeerde zich als vijfde.

Marko had Tsunoda na de kwalificatie streng toegesproken. "Maar'', zegt Marko, "je kunt hem niet nog kleiner maken dan hij is. Ik heb hem gesproken en hij was erg teleurgesteld." Tsunoda krijgt waarschijnlijk nog meer kansen op een goede klassering, want volgens Marko was de auto in Imola al klaar voor een top-10 klassering. "In de eerste ronde had hij geweldige sectortijden. De auto was snel genoeg voor Q3", vertelt Marko. De Red Bull adviseur sloot met een tip af voor Tsunoda. "Het helpt helemaal niet om in je eerste rondje een geweldige tijd neer te willen zetten", aldus Helmut Marko.

Lees ook: Hamilton test Pirelli’s 18 inch banden voor 2022

Lees ook: Olav Mol: “Zonder geluk vaart niemand wel”

Lees ook: Olav Mol: “Grand Prix Canada gaat waarschijnlijk niet door”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden