Marquez doorbreekt Ducati-heerschappij op Red Bull Ring

170812_Oos_MotoGP_Marquez

Het hele weekend al waren de Ducati's snel op de Red Bull Ring. Met twee stuks op de eerste rij - zowel Andrea Dovizioso als Jorge Lorenzo - blijkt ook wel dat de Ducati zich thuis voelt op het snelle circuit in Oostenrijk. Maar toch was het Marc Marquez die nog net iets sneller was. De wereldkampioen eiste met een sublieme recordronde zijn zeventigste poleposition op.

Vorig jaar had Marquez aanzienlijk meer moeite met de Red Bull Ring, maar de test van afgelopen maandag in Brno heeft veel geholpen, vertelde hij. "We hebben ons goed voorbereid. Vooral op het gebied van het uitaccelereren uit de bochten zijn we veel wijzer geworden. Dat helpt op dit circuit zeker. De poleposition geeft dan ook veel vertrouwen, maar we moeten het nog wel afmaken natuurlijk."

Hetzelfde gold voor Jorge Lorenzo, voor wie het pas de tweede keer is dit seizoen dat hij op de eerste rij staat. "Elke sessie boeken we vooruitgang", stelde de Spaanse Ducati-rijder tevreden vast. "De nieuwe aerodynamische kuip geeft mij meer gevoel." Ook Dovizioso reed in Oostenrijk met de nieuwe kuip en was daar over te spreken.

Cruciaal voor de race wordt de bandenkeuze, met name van de achterband. Marquez probeerde alle drie de opties - hard, medium en soft - uit, maar zei het nog niet te weten. "Morgen lijkt het warmer te worden dan vandaag. Ik ben er nog niet uit. Ik sluit niet uit dat het een lastminute-beslissing wordt."

Dat alles mogelijk is, bewees Dovizioso door in de kwalificatie op een hardere band te rijden (medium) dan in de vierde training, toen hij op de soft reed. Meestal is het andersom, omdat de zachtere compound doorgaans weliswaar minder lang meegaat, maar meer grip biedt voor kortere tijd: precies wat nodig is voor een vliegende ronde in de kwalificatie. "Het was heel raar, omdat het tegen de logica in ging, maar op de medium was ik sneller dan op de soft", vertelde Dovizioso. "Het maakt de beslissing voor morgen alleen maar moeilijker."

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen