Martin Brundle verwacht Mercedes weer vooraan in 2023

door Anouk Ros
mercedes russell hamilton miami

Volgens Martin Brundle stijdt Mercedes in het komende seizoen weer volop mee voor de winst. De voormalig Formule 1-coureur ziet de huidige chaos bij andere teams, maar ook de rust waar Mercedes zich momenteel in verkeert. Volgens hem zal het team dus snel weer tussen Red Bull en Ferrari te zien zijn.

Mercedes heeft een zwaar jaar achter de rug. De problemen bleven gedurende vrijwel het hele seizoen aanhouden, wat het team uiteindelijk een derde plek opleverde in het kampioenschap van de constructeurs. Vooral het fenomeen porpoising heeft het team lang achtervolgd. Uiteindelijk werden de prestaties van de Mercedes-coureurs gedurende het seizoen alsmaar sterker, wat een goed vooruitzicht biedt voor 2023. 

Machtige teambaas

Brundle heeft alle vertrouwen in het Duitse team. "Zij weten wat er mis is met de auto, daarom komen ze met een veel sterkere bolide terug. Toto [Wolff] is tevens eens van de aandeelhouders daar, wat ongebruikelijk is als teambaas. Hij is iemand die in een razend tempo macht en invloed heeft gekregen in de Formule 1", vertelt hij aan Sky Sports.

Wolff Hamilton podium

Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Veelbelovend vooruitzicht

De grote teambazenwissel bij Ferrari draagt niet bij aan de stabiliteit van het team. "Mercedes en Red Bull lachen, terwijl er bij Ferrari, McLaren en andere teams fundamentele beslissingen in hun management worden genomen. Ik zie Mercedes het volgend seizoen opnemen tegen Ferrari en Red Bull", stelt Brundle. Daarnaast heeft Red Bull dit jaar een belangrijk gezicht binnen het team verloren, dat speelt volgens Brundle ook een rol in de voorbereiding voor komend seizoen: "Zij hebben natuurlijk Dietrich Mateschitz verloren. Hij nam vrijwel alle grote beslissingen."

Lees ook: F1 aan Tafel: De macht van Maranello

Lees ook: Lance Stroll: Begin van seizoen totaal geen snelheid

Lees ook: F1 aan Tafel blikt terug op Formule 1-seizoen

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden