Lance Stroll: Begin van seizoen totaal geen snelheid

door Tim Koenders
Lance Stroll Australië

Lance Stroll vindt dat Aston Martin enorme stappen heeft gemaakt gedurende het Formule 1 seizoen van 2022. Terugkijkend op het jaar beschrijft de Canadees dat het team in de openingsfase totaal geen snelheid had.

Voor Aston Martin was het een heel wisselvallig seizoen. Na drie weekenden had het team nog geen punt gescoord in het kampioenschap. Sinds de Grand Prix van Spanje eindigde er regelmatig op zijn minst één van de groene auto’s in de top tien. Aan het einde van het seizoen zat Aston Martin er verschillende keren erg goed bij. Door de goede resultaten in de slotfase eindigde het team uiteindelijk als zevende in het constructeurskampioenschap.

Vettel Stroll Aston Matin Brazilie

Upgrades

“Aan het begin van het seizoen hadden we het echt heel lastig. We hadden echt totaal geen snelheid. Maar de mensen in de fabriek hebben erg goed werk geleverd.” Dat liet Stroll weten volgens Formula 1. “De upgrades die in Spanje geïntroduceerd werden hebben echt een verschil gemaakt. Sinds de zomerstop waren we pas echt competitief. We reden eerst constant buiten de punten, later pakten we punten op pure snelheid.”

Lees ook: Aston Martin presenteert nieuwe bolide 13 februari

Lees ook: Richard Verschoor naar Van Amersfoort Racing

Lees ook: Fernando Alonso: Geen idee wat ik na de autosport ga doen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden