Fernando Alonso: Geen idee wat ik na de autosport ga doen

door Gijs Leuvenink
alonso spanje

Fernando Alonso heeft nog geen idee welke stappen hij na de Formule 1 gaat zetten. De Spanjaard is vanaf volgend jaar onderdeel van Aston Martin en heeft daarna nog geen concrete plannen, vertelde de tweevoudig wereldkampioen aan Auto, Motor und Sport.

"Ik ben altijd coureur geweest, wat ik moet gaan doen na mijn autosportloopbaan? Ik heb daar echt nog geen plannen voor", aldus Alonso. "Ik wil nog dingen bereiken in de sport. Een overwinning in de Dakar-rally staat bijvoorbeeld nog op het verlanglijstje. Ook de zege in de Indy500 zou mooi zijn."

Managementrol

Of er na de actieve raceloopbaan een rol in het management van een raceteam erin zit, weet Alonso nog niet. "Dat heeft niet mijn eerste gedachte, maar ik wil nog geen deuren sluiten voordat ze open zijn. Ons leven bestaat nu uit veel reizen en als ik iets ga doen in de sport blijft dat. Als ik dan iets ga doen wat mij niet trekt, dan loopt de batterij snel leeg."

Alonso - pitstop - hongarije 2022

Terugblik 2022

In het interview met het Duitse autosportmedium vertelde de geroutineerde coureur over 2022, een seizoen waar de Spanjaard vol trots naar terug kijkt. "Ik kan me niet echt een specifieke race herinneren, maar we hebben het als team goed gedaan. We waren overal sterk, alleen de betrouwbaarheid liet nog wel eens te wensen over. We wilden vierde in het constructeurskampioenschap worden en dat is gelukt."

Lees ook: Nyck de Vries verschijnt met startnummer 21 op grid

Lees ook: Aston Martin presenteert nieuwe bolide 13 februari

Lees ook: Richard Verschoor naar Van Amersfoort Racing

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden